çıkamadım ben bunun içinden?? arkadaşlar lütfen yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
personel takip programı bi sorun?? arkadaşlar lütfen yardım

bi dosyamız var arkadaşlar
maalesef buraya ekleyemem

yaklaşık 30 tane sayfamız var ve daha sayfa ekliyebiliyoruz bu dosyaya
bir inşaat şirkentinde, bu bir personel takip program, çalışanlar çalıştığı yere göre sayfalara ayrılmış durumdalar, ama personel bi işten çıkıp diğer işe girebiliyor, bu yer değişimi sonucunda 30 sayfa içerisinden ilgili sayfaya kaydırılıyor, kaydırma sırasında hatalar yaşanabiliyor, bu yüzden personelin hangi sayfadan geldiğinin uyarsı yapılması lazım (veri doğrulama ile de olabilir), ya da yanına yazsın

ve 3000 den fazla çalışan mevcut bu sayfalarda

her iş için yeni bi sayfa açılıyor, yani sayfaların çoğalma şansı da var

sorun şu > personel yer değiştirinde hangi sayfadan geldiğinin uyarısını yapsın!!

şimdiden ilginize teşekürler :)

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İlk olarak forum kurallarını okumanızı öneriyorum. Ardındanda soru başlığınızı sorunuza uygun şekilde değiştirmenizi rica ediyorum.

Dosyanızın orjinalini eklemenize gerek yok. Benzer yapıda farklı bilgiler içeren örnek bir dosya eklerseniz daha faydalı olacaktır.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Bence personelin kaydırmasını manuel yapmayın .
Controllü yapın.Bence sayfaya, personeli kaydırmak için bir buton koyun.
sonra kaydırılcak personelin olduğu hücreyi seçin.Ve butona basarak personeli istediğiniz sayfaya kaydırın.Bir tanede combobox koyun sayfa isimleinin tutulduğu combobox.Böylece sorun çözülür kanaatindeyim.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Selamlar,

İlk olarak forum kurallarını okumanızı öneriyorum. Ardındanda soru başlığınızı sorunuza uygun şekilde değiştirmenizi rica ediyorum.

Dosyanızın orjinalini eklemenize gerek yok. Benzer yapıda farklı bilgiler içeren örnek bir dosya eklerseniz daha faydalı olacaktır.
pardon özür dilerim düzelttim

Merhaba.
Bence personelin kaydırmasını manuel yapmayın .
Controllü yapın.Bence sayfaya, personeli kaydırmak için bir buton koyun.
sonra kaydırılcak personelin olduğu hücreyi seçin.Ve butona basarak personeli istediğiniz sayfaya kaydırın.Bir tanede combobox koyun sayfa isimleinin tutulduğu combobox.Böylece sorun çözülür kanaatindeyim.:cool:
üzgünüm maalesef makrolar hakkında bilgim yok,

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Bir örnek yaptım.Çalışma mantığı her sayfanın a sütununda çalışanların isimleri var ana sayfada bu isimler ve bulundukları sayfalar listeleniyor.
Sub test()
Set s1 = Sheets("anasayfa")
s1.[a2:a1000].Clear
For i = 2 To Sheets.Count
For bak = 2 To Sheets(i).[a65000].End(3).Row
s = s + 1
s1.Range("a" & s + 1) = Sheets(i).Range("a" & bak).Value & ":" & Sheets(i).Name
Next
Next
End Sub