Merhabalar;
Stok ürünlerini tuttuğum bir dosyamda aşağıdaki formülü kullanıyordum.
Amacım formül ile barkod oluşturduğum D sütunundaki farklı değerleri belirleyip başka bir sayfada da buradaki sonuç
(1. Barkod yani 1. farklı ürün stok miktar durumu
2. Barkod yani 2. farklı ürün stok miktar durumu gibi özet sayfada bunları hesaplamaya çalışıyordum.)
numarasından etopla ile özet toplam stok listesini hesaplatıyordum. Bu formülü işçemci ve ram kaynaklarını daha az tüketebilecek şekilde nasıl dizayn edebilirim acaba ?
Alternatif olarak aşağıdaki şekilde bir deneme yaptım fakat sonuç yine aynı. Tablom yaklaşık 9500 satır.
Sakman26 ya yardımlarından dolayı teşekkürler. Konu 7. mesajda çözüldü.
Stok ürünlerini tuttuğum bir dosyamda aşağıdaki formülü kullanıyordum.
Kod:
=EĞERHATA(SAYIYAÇEVİR(SAYIDÜZENLE(EĞER(EĞERHATA(DÜŞEYARA(D4;D$3:D3;1;YANLIŞ);TOPLA.ÇARPIM((D$3:D3<>"")/EĞERSAY(D$3:D3;D$3:D3&"")))=D4;"";EĞERHATA(DÜŞEYARA(D4;D$3:D3;1;YANLIŞ);TOPLA.ÇARPIM((D$3:D3<>"")/EĞERSAY(D$3:D3;D$3:D3&""))));0;DOĞRU));"")
(1. Barkod yani 1. farklı ürün stok miktar durumu
2. Barkod yani 2. farklı ürün stok miktar durumu gibi özet sayfada bunları hesaplamaya çalışıyordum.)
numarasından etopla ile özet toplam stok listesini hesaplatıyordum. Bu formülü işçemci ve ram kaynaklarını daha az tüketebilecek şekilde nasıl dizayn edebilirim acaba ?
Alternatif olarak aşağıdaki şekilde bir deneme yaptım fakat sonuç yine aynı. Tablom yaklaşık 9500 satır.
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(D$3:D9499;D9499)>1;"";BAĞ_DEĞ_SAY(C$3:C9498)+1)
Son düzenleme: