[ÇÖZÜLDÜ] CV Takip Programı Çalışması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhabalar geçmiş bayramınızı kutlar nice bayramlar görmenizi temenni ederim.

Arkadaslar ekte yapmaya uğraştığım bir çalışmamı sunuyorum. siz değerli arkadaşlardan öğrenebildiğim kadarını uygulayarak bir şeyler yapmaya çalıştım. önemli eksiklikleri kaldı (yaptığım kısımlar da ne kadar oldu emin değilim)

Bu sebeple siz değerli uzmanlarımızdan incelemelerini ve yardımlarını rica ederim.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Resim nesnesine resim/fotoğraf almak için aşağıdaki gibi bir kod kullanabilirsiniz.

Kod:
[COLOR=gray]'dosyayolu tanımlayınız. Mesela; dosyayolu="C:\resimler" Resimlerin bulunduğu klasör.[/COLOR]
Image1.PictureSizeMode = fmPictureSizeModeStretch [COLOR=gray]'resmi çerçeveye sığdırır.
[/COLOR]Image1.Picture = LoadPicture(dosyayolu & "\" & TCNO)

Metinkutularında metnin tamamını görebilmek için metinkutusunun multiline özelliğini true yapmalısınız. Bu şekilde, satır bitince alttan devam eder.

İleri-geri düğmeleri için de, verileri aldığınız satırı 1 artırıp 1 azaltmanız yeterli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhabalar

Arkadaşlar dosya üzerinde çeşitli değişiklikler yaptım. Problemlerimin bazılarını forumdaki onlarca örneği inceleyerek çözdüm. Yapamadım kısımlar araştırmamaktan değil anlayamamaktandır. O yüzden kalan eksiklerim için yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim

Son sekli ile dosyadaki problemler cozulerek eklendi.
Resim Ekleme ve Userform Uzerindeki ARAMA textboxlarındaki metni listboxtaki butun alanlarla arayıp uygun olanları gosteren kodlar dısında eksigi kalmadı. o konuda hala yardımlarınızı beklemekteyim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
arkadaşlar çok ısrarcı davranmak istemiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

İstekleriniz biraz genişçe, fakat bunlarda forumda var, ararsanız kesin bulursunuz.

Ben bunları yapmadan önce Textbox ları veri giriş sırasına göre ayarlamanızı öneririm.

İlk Textboxa gelip her Enter tuşuna bastığınızda sanki rastgele bir metin kutusuna atlıyor, bunun için bunları ekrandaki yerleşime göre sıraya dizmelisiniz.

Bunun için Userform da sağ tık yapıp Tab Order ı seçip Move Up ile yukarı, Move Down ile aşağıya hareket ettirerek sıraya koyabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Dosyanın güncel hali son mesajda

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu şekilde bir arama mantığını çalıştırmak çok zor. Her textboxta aranacak verilerin hangi sütunlarda aranacağını nasıl tanıtacaksınız. Bence her arama yapılacak sütun için ayrı bir textbox koyun ve arama işlemini bir butonla yapın. Ayrıca bulunan verileri ayrı bir sayfada listeleyip listboxa almakta daha mantıklıdır. Diğer bir sorunda listboxa alınan veriler üzerinde işlem yapmaya kalktığınızda çıkacaktır. listindex değeri liste ile uyumlu olamayacağından diğer butonlardaki kodlarınızda hatalı işlem yapacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
aslında benim arama yaptırmak istediğim alanlar listenin belirli alanları ancak sizin bahsettiğiniz oluşabilecek hataları düşünmemiştim. bu durumda arama yapmak istediğim alan sayısı kadar text le bu iş çözülür. doğru mu anlıyorum hocam?

yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için arama yaptırmak istediğim listbox alanları

sutun2: Adı Soyadı
sutun 20-27 aralığı yabancı dil ve bilgisayar bilgileri
sutun 37-38-39 pozisyon bilgileri

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Bitti.

Arkadaşlar yapmaya çalıştığım formu sonunda bitirdim.

Bu konuda yardımlarını esirgemeyen ve başlarını ağrıttığım değerli forum uzmanları ile örnek dosyalarından faydalandığım forum üyelerine teşekkür ederim.

Textbox'tan veri girişi
Textboxtan sayfaya sayfadan texboxtan veri alma
Comboboxtan sayfaya sayfadan Comboboxtan veri alma
Image nesnesine resim alma (form ve sayfa üzerinde)
verileri listbox'a alma, listboxta birden fazla kritere göre süzme yapma
süzülen veriler üzerinde değiştirme silme gibi olaylar
form üzerinden sayfaya verileri aktararak yazdırma ya da dosya olarak kaydetme gibi olaylar için arama yapan arkadaşlara umarım faydası olur.

Yorumlarınız benim için değerlidir.

Teşekkürlerimle...

Not: Klasörü D:\ 'de çalışacak şekilde kodlanmıştır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
harika bir çalışma olmuş hocam emeğine sağlık