Çokeğersay formülünde ölçüt aralığını arttırma

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2021
Selamlar,

Cokeğersay formülünde "ölçüt aralığı 1 ; ölçüt 1; ölçüt aralığı 2 ; ölçüt 2" olarak gidiyor. Buradaki "ölçüt 2" kısmına bir kaç şey yazmak istiyorum. Yazınca okumuyor.
Örnek resim ektedir. Excel dosyasını yüklemeyi bulamadım. İncelerseniz ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

resim: https://i.hizliresim.com/mMjWky.png veya https://hizliresim.com/mMjWky

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 - Türkçe
21-12-2021
tamamdır çözüldü. "ölçü 2" ye * işareti koydum ve sadece okumaması gerekli olanları - ile çıkardım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyalarınızı resim olarak değil de excel dosyası olarak yüklerseniz bizim için daha iyi olur, o ssayfayı oluşturmak için uğraşmayız ve aynı zamanda dosyanızın yapısını da görüp oluşacak hataları önceden değerlendiririz.

Anladığım kadarıyla aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne (sayfa adına sağ tıklayıp kod görüntüle deyince açılan sayfaya) yapıştırıp deneyiniz. D2:AH20 aralığında değişiklik yaptıkça isteğiniz uygun olarak AU sütununa RÖ'lerin sayısını yazar.

Bu işlem fonksiyonla nasıl yapılır bilmiyorum maalesef:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D2:AH20]) Is Nothing Then Exit Sub
    a = Target.Row
    For i = 4 To 34
        If Cells(a, i) = "RÖ" And Cells(a, i - 1) <> "RÖ" And Cells(a, i - 1) <> "R" And Cells(a, i + 1) <> "RÖ" And Cells(a, i + 1) <> "R" Then
            rapor = rapor + 1
        End If
    Next
    Cells(a, "AU") = rapor

End Sub

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 - Türkçe
21-12-2021
dosya paylaşılan ve farklı bilgisayarlarda çlışılan bir dosya o yüzden makro mümkün mertebe kullanmamam gerekli. Şu şekilde çözdüm:

ÇOKEĞERSAY(D5:AH5;"RÖ";D5:AH5;"*")-ÇOKEĞERSAY(D5;"RÖ";E5;"R")-ÇOKEĞERSAY(E5;"RÖ";F5;"R")-ÇOKEĞERSAY(F5;"RÖ";G5;"R")-ÇOKEĞERSAY(G5;"RÖ";H5;"R")-ÇOKEĞERSAY(H5;"RÖ";I5;"R")-ÇOKEĞERSAY(I5;"RÖ";J5;"R")-ÇOKEĞERSAY(J5;"RÖ";K5;"R")-ÇOKEĞERSAY(K5;"RÖ";L5;"R")-ÇOKEĞERSAY(L5;"RÖ";M5;"R")-ÇOKEĞERSAY(M5;"RÖ";N5;"R")-ÇOKEĞERSAY(N5;"RÖ";O5;"R")-ÇOKEĞERSAY(O5;"RÖ";P5;"R")-ÇOKEĞERSAY(P5;"RÖ";Q5;"R")-ÇOKEĞERSAY(Q5;"RÖ";R5;"R")-ÇOKEĞERSAY(R5;"RÖ";S5;"R")-ÇOKEĞERSAY(S5;"RÖ";T5;"R")-ÇOKEĞERSAY(T5;"RÖ";U5;"R")-ÇOKEĞERSAY(U5;"RÖ";V5;"R")-ÇOKEĞERSAY(V5;"RÖ";W5;"R")-ÇOKEĞERSAY(W5;"RÖ";X5;"R")-ÇOKEĞERSAY(X5;"RÖ";Y5;"R")-ÇOKEĞERSAY(Y5;"RÖ";Z5;"R")-ÇOKEĞERSAY(Z5;"RÖ";AA5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AA5;"RÖ";AB5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AB5;"RÖ";AC5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AC5;"RÖ";AD5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AD5;"RÖ";AE5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AE5;"RÖ";AF5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AF5;"RÖ";AG5;"R")-ÇOKEĞERSAY(AG5;"RÖ";AH5;"R")-ÇOKEĞERSAY(D5;"RÖ";E5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(E5;"RÖ";F5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(F5;"RÖ";G5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(G5;"RÖ";H5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(H5;"RÖ";I5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(I5;"RÖ";J5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(J5;"RÖ";K5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(K5;"RÖ";L5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(L5;"RÖ";M5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(M5;"RÖ";N5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(N5;"RÖ";O5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(O5;"RÖ";P5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(P5;"RÖ";Q5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(Q5;"RÖ";R5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(R5;"RÖ";S5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(S5;"RÖ";T5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(T5;"RÖ";U5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(U5;"RÖ";V5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(V5;"RÖ";W5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(W5;"RÖ";X5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(X5;"RÖ";Y5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(Y5;"RÖ";Z5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(Z5;"RÖ";AA5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AA5;"RÖ";AB5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AB5;"RÖ";AC5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AC5;"RÖ";AD5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AD5;"RÖ";AE5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AE5;"RÖ";AF5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AF5;"RÖ";AG5;"RÖ")-ÇOKEĞERSAY(AG5;"RÖ";AH5;"RÖ")

Biraz uzun ama işe yaradı :). İlginize çok teşekkür ederim.