Çoklu Eğer Fonksiyonu Hk

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar ;

Değerli büyüklerim ekli dosyada basit bir sipariş çalışması var ama , yukarı yuvalar ve biçimlendirme gibi değişkenler işin içine girince ve eğer fonksiyonunu henüz öğrenemediğim için yapamadım. Yardımlarınızı arz ederim.

İndirme Linki

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Sayın dasdemir34
Dosyanızda bir düzenleme yaptım sanırım istediğiniz gibi olmuştur. Eki inceleyin
http://dosya.co/4vn2zawooe42/Siparis_çalışması1.xlsx.html
Sayın ataköylü-59 ;

Yardımınız için teşekkür ederim ama formül , stok satıştan büyükse şeklinde olmuş , satış-stok=sipariş sütunu sanırım dikkatten kaçmış.
Verilecek siparişteki ürünün koli içi adetini 12 varsayarak aşağıdaki örneği vermek isterim,

koli içi adetini 12 adet olarak varsayarsak , satış 50 ad. , stok 20 ad. diyelim buna göre 50-20=30 adet bu ürüne sipariş geçmeliyim fakat bu ürünün koli içi 12 li ve 12 nin 30 sayısına en yakın katı olan 36 adete , yukarı yuvarlamalıyım. Bunun sonucunda sipariş sütunu eğer 0 dan büyükse yeşil dolgu, beyaz yazı rengi yapmalıyım.
"Yeşil dolgu bana sipariş olduğunu anlatacak."

koli içi adetini 12 adet olarak varsayarsak , Satış 20 ad. , stok 30 adet ise (satış-stok=sipariş) , 20-30= -10 olur yani bu üründen siparişim çıkmayacaktır ve " -10 " , 12 nin katı olmadığı için sipariş hücresindeki değerin sıfır olmasını , kırmızı dolgu , beyaz yazı rengini olmasını istiyorum.
"Kırmızı dolgu bana sipariş olmadığını ve o ürünün , o mağaza stoğunda minimal değerlerde olduğunu anlatacak."

koli içi adetini 12 adet olarak varsayarsak , Satış 20 ad. , stok 40 adet ise (satış-stok=sipariş) , 20-40= -20 olur yani bu üründen siparişim çıkmayacaktır ve " -20 " , koli içi miktarı olan 12 denb büyük olduğu için için sipariş hücresindeki değerin sıfır olmasını , arkaplan renginin sarı , yazı renginin siyah olmasını istiyorum.
"Sarı dolgu bana sipariş olmadığını ama o ürünün , mağazada stok fazlası olarak durduğunu anlatacak ve bende bu ürünleri gerekli yerlere dağıtmak için çalışma yapacağım."

Şimdiden teşekkür ederim .

(- eksi rakamları sipariş çıkmadığı için + pozitif tam sayı olarak görülmesini rica ederim.)

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın dasdemir34
Yukarıdaki mesajınızda verdiğiniz rakamları uyguladım ve tarif etmiş olduğunuz sonuçları veriyor. Size göre olmayan rakamları yazıp sonucun ne olması gerektiğini yazarsanız bakarız. Eki inceleyin.
https://www.dosyaupload.com/i8s4

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Sayın dasdemir34
Yukarıdaki mesajınızda verdiğiniz rakamları uyguladım ve tarif etmiş olduğunuz sonuçları veriyor. Size göre olmayan rakamları yazıp sonucun ne olması gerektiğini yazarsanız bakarız. Eki inceleyin.
http://dosya.co/913qb2fo58ry/Siparis_çalışması2.xlsx.html
Sayın ataköylü-59 ;

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Dosyayı dün akşam evde incelemiştim fakat sonuç alamamıştım yada sanırım bilgisayarımda problem vardı. Çünkü aynı dosyayı bugün işyerimde açtığımda sıkıntısız şekilde çalıştı.

İlgili formüle ek olarak bir ekleme daha yapabilir miyiz ? Mevcut dosyada satış ve stok rakamları aynı ise yeşil dolgu beyaz yazı rengi çıkmaktadır. Bu biçimlendirmeyi sarı dolgu siyah yazı rengi olarak revize edebilir miyiz ?

Teşekkürler .

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Mevcut dosyada satış ve stok rakamları aynı ise yeşil dolgu beyaz yazı rengi çıkmaktadır. Bu biçimlendirmeyi sarı dolgu siyah yazı rengi olarak revize edebilir miyiz ? Diyorsunuz

Bunun için Koşullu biçimlendirme formül çubuğuna =$I4=$J4 bunu yazıp istediğiniz renk ile biçimlendirebilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhaba ;

Sonradan farkettiğim bir eksiğim var. Mevcuda ek olarak , mağaza stoğu 0 (sıfır) olan ürünlere 1 koli sipariş geçmek istiyorum. Eklemeye çalıştım ama başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler .

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Merhaba ;

Sonradan farkettiğim bir eksiğim var. Mevcuda ek olarak , mağaza stoğu 0 (sıfır) olan ürünlere 1 koli sipariş geçmek istiyorum. Eklemeye çalıştım ama başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler .
Sayın arkadaşım
Sorunuzu pek anlayamadım. Yani Stok =0 Satış =1 Sipariş 12 olmalı mı demek istediniz ve öyle değil mi? Yani bana Stok şu sayı, Satış şu sayı, Sipariş te şu olmalı, demelisiniz veya ne istediğinizi ben anlayamadım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
İlk mesajda düzenleyip link verdiğiniz dosyada tüm formüller çok güzel şekilde çalışıyor , tam istediğim gibi :)

Mevcut dosyaya ek olarak , aşağıdaki görselde, kaşar örneğindeki olduğu gibi
stoğun "0" sıfır yada "-" negatif olduğu , satışın ise 0 olduğu yerde , 1 koli sipariş çıksın istiyorum.

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
İlk mesajda düzenleyip link verdiğiniz dosyada tüm formüller çok güzel şekilde çalışıyor , tam istediğim gibi :)

Mevcut dosyaya ek olarak , aşağıdaki görselde, kaşar örneğindeki olduğu gibi
stoğun "0" sıfır yada "-" negatif olduğu , satışın ise 0 olduğu yerde , 1 koli sipariş çıksın istiyorum.
Teşekkürler
Sayın dasdemir34
Yukarıda #4 No.lu mesajdaki eki en son isteğinize göre güncelledim. K4:K8 aralığındaki sonuç ve biçimlendirmeyi inceleyin.