- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe 2007
Merhaba
Benim elimde çok uzun bir müsteri listesi var bunların isimleri ve Ticari Ünvanları var. Ve tabi diğer bilgileride var. Ben belirli meslek gurupları oluşturdum ve bu müşterileri guruplandırmak istiyorum. Fakat müşterilerin kayılarında adlarında ve ticari ünvanlarında envai çeşit yazım var.
Mesela
YAŞARLAR KIRAATHANESİ
ÜNAL KIRATHANE
YEŞİL CAFE BİLARDO
ALTIN KUAFOR
OS BAYAN KUAF
KOZ GÜZELLİK SALONU
Burada Kuaför yazılmamışVeya Koz Güzellik salonu gibi yüzlerce değişik isimde güzellik salonu berber lokanta kıraathane var. bende metin filtreleme Menüsünden seçtiğim sütunda örneğin güzellik, berber, lokanta, kıraatha, berber bu gibi kelimeleri içeren satırları filtrelemesini istiyorum. Ama bu şekilde çok fazla kriterim var. Mesela lokanta ve restorant katogorisinde 20-30 kadar kelime var bu kelimeler sayesinde esnaf gruplarını süzmek istiyorum .
Ama metin filtreleme de en fazla iki kelimeyi tek seferde filtreleyebiliyorum.
http://img429.yukle.tc/images/70362012-12-04_102456.jpg
Burda resimd göründüğü gibi.
Ben ekte bir dosya ekledim. Bn bir katagori altında o esnaf grubuna ait olabilecek meslek guruplarına ait kelimeleri isimleri yazdım. İstiyorum ki bir seferde filtreleme yaptığımda.
Restaurant
Restoran
Lokanta
Izgara
Çorba
Pastane
Pastahane
Döner
Dürüm
Köfte
Kofte
Kebap
Kebab
Balık
Pide
Fırın
Simit
Lahmacun
Kahvaltı
Sofra
İskender
Kokoreç
Börek
Gibi bu kelimelerin geçtiği, isimleri içeren satırların filtrlenmesini istiyorum bende onları kopyalayabilirim.
Umarım sıkıntımı tam izah edebilmişimdir.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Benim elimde çok uzun bir müsteri listesi var bunların isimleri ve Ticari Ünvanları var. Ve tabi diğer bilgileride var. Ben belirli meslek gurupları oluşturdum ve bu müşterileri guruplandırmak istiyorum. Fakat müşterilerin kayılarında adlarında ve ticari ünvanlarında envai çeşit yazım var.
Mesela
YAŞARLAR KIRAATHANESİ
ÜNAL KIRATHANE
YEŞİL CAFE BİLARDO
ALTIN KUAFOR
OS BAYAN KUAF
KOZ GÜZELLİK SALONU
Burada Kuaför yazılmamışVeya Koz Güzellik salonu gibi yüzlerce değişik isimde güzellik salonu berber lokanta kıraathane var. bende metin filtreleme Menüsünden seçtiğim sütunda örneğin güzellik, berber, lokanta, kıraatha, berber bu gibi kelimeleri içeren satırları filtrelemesini istiyorum. Ama bu şekilde çok fazla kriterim var. Mesela lokanta ve restorant katogorisinde 20-30 kadar kelime var bu kelimeler sayesinde esnaf gruplarını süzmek istiyorum .
Ama metin filtreleme de en fazla iki kelimeyi tek seferde filtreleyebiliyorum.
http://img429.yukle.tc/images/70362012-12-04_102456.jpg
Burda resimd göründüğü gibi.
Ben ekte bir dosya ekledim. Bn bir katagori altında o esnaf grubuna ait olabilecek meslek guruplarına ait kelimeleri isimleri yazdım. İstiyorum ki bir seferde filtreleme yaptığımda.
Restaurant
Restoran
Lokanta
Izgara
Çorba
Pastane
Pastahane
Döner
Dürüm
Köfte
Kofte
Kebap
Kebab
Balık
Pide
Fırın
Simit
Lahmacun
Kahvaltı
Sofra
İskender
Kokoreç
Börek
Gibi bu kelimelerin geçtiği, isimleri içeren satırların filtrlenmesini istiyorum bende onları kopyalayabilirim.
Umarım sıkıntımı tam izah edebilmişimdir.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyalar
-
189.9 KB Görüntüleme: 15