Çoklu Metin Fitreleme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Merhaba
Benim elimde çok uzun bir müsteri listesi var bunların isimleri ve Ticari Ünvanları var. Ve tabi diğer bilgileride var. Ben belirli meslek gurupları oluşturdum ve bu müşterileri guruplandırmak istiyorum. Fakat müşterilerin kayılarında adlarında ve ticari ünvanlarında envai çeşit yazım var.
Mesela
YAŞARLAR KIRAATHANESİ
ÜNAL KIRATHANE
YEŞİL CAFE BİLARDO
ALTIN KUAFOR
OS BAYAN KUAF
KOZ GÜZELLİK SALONU
Burada Kuaför yazılmamışVeya Koz Güzellik salonu gibi yüzlerce değişik isimde güzellik salonu berber lokanta kıraathane var. bende metin filtreleme Menüsünden seçtiğim sütunda örneğin güzellik, berber, lokanta, kıraatha, berber bu gibi kelimeleri içeren satırları filtrelemesini istiyorum. Ama bu şekilde çok fazla kriterim var. Mesela lokanta ve restorant katogorisinde 20-30 kadar kelime var bu kelimeler sayesinde esnaf gruplarını süzmek istiyorum .
Ama metin filtreleme de en fazla iki kelimeyi tek seferde filtreleyebiliyorum.
http://img429.yukle.tc/images/70362012-12-04_102456.jpg
Burda resimd göründüğü gibi.
Ben ekte bir dosya ekledim. Bn bir katagori altında o esnaf grubuna ait olabilecek meslek guruplarına ait kelimeleri isimleri yazdım. İstiyorum ki bir seferde filtreleme yaptığımda.
Restaurant
Restoran
Lokanta
Izgara
Çorba
Pastane
Pastahane
Döner
Dürüm
Köfte
Kofte
Kebap
Kebab
Balık
Pide
Fırın
Simit
Lahmacun
Kahvaltı
Sofra
İskender
Kokoreç
Börek
Gibi bu kelimelerin geçtiği, isimleri içeren satırların filtrlenmesini istiyorum bende onları kopyalayabilirim.
Umarım sıkıntımı tam izah edebilmişimdir.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bu işi gelişmiş filtreleme yapmanızı öneririm, forumda birçok örnek mevcut.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Bence datalarınızı bir kereye mahsus gözden geçirerek elle sutunun birine olması gerekin gurupları manuel olarak girmelisiniz, ondan sonra guruplara ayırabilirsiniz. Sağlıklı olabilmesi için ilk aklıma gelen böyle bir fikir oldu. Hatta kriterleri tek tek süzerek, toplu halde o kritere ait gurup ismini girmeniz daha kolay olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
İlginiz için teşekkür ederim.
Ama benim böyle 100.000 den fazla satırım var. Müşterilerin ticari ünvanları karışık ve bazen eksik yazılmış bende bunları anahtar kelimeler ve etiket gibi şeyler yazarak filtrelemek istiyorum.
Forumda araştırdığıma göre gelişmiş filtrede hani ismi, kelimeyi yazdıysam onu arıyor galiba ben eğer onu içeriyorsa filtrelesin istiyorum. Mesela Trabzon Ocakcıbaşı diye bir restorant var diyelim ben metin filtrelemsinde ocak kelimseini yazdığımda bunla beraber içinde tüm ocak kelimesi geçen satırları filtrelesin istiyorum. VE aynı anda böyle bir çok kelime var.
İnşallah anlatablmişimdir.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Filtre kriterini İçerir seçeneğinden "*ocak*" şeklinde vererek yapmaya çalışın.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Dediğinizi yaptım olmuyor. Gelişmiş filtrelemede ölçüt aralığına ne yazdısam onu arıyor.
Ben ölçüt aralığına yazdığım kelimeyi o tücari ünvan içerisinde arasın eğer varsa filtrlesin istiyorum meselan 1000 tane dönerci vardır hepsinin ismi farklı birinde dönerci yazar birinde döner , birinde doner azar. ben bu anahtar kelimeleri yazarak filtreleme yapmak istiyorum.