combobax'a girilen degerlere göre süzme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar biliyorum belki sorularım çok acemice ama bende gerçekten acemiyim.Sorunum şu:
userformda bulunan iki adet combobax da sectigim seçimleri "LİSTE" isimli sayfada otmatik filtre kriteri olarak kullanıp filitrelenmiş veriyi seçip "SONUÇ" isimli sayfaya yapıştıracak. Ben biraz denedim mantık olarakda yaklaşık bir mantık kurdum ama koda aktarmada dili tam kullanamadığımı sanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Anladığım kadarıyla bir şeyler yaptım inceleyin iyi calışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
sayın Fedeal ilginiz için teşekkür ederim. Sizin çözümünüz örnek dosta için güzel olmuş emeğinizde teşekkürler. Ancak benim kullanacağım sayfada yaklaşık FD hücresine kadar veri var yani 160 sütun veri var yaklaşık 12000 satırdan oluşuyor.
O yüzden benim sormak istediğim şu combobax1 e girdiğim degeri a sütununda combobax2 ye girdiğim değeri c sütununda otamatik filitre uygulamada filitre kriteri olarak kullansın istiyorum. Bu filtrelenmiş verileri seçip kopyalayıp diğer sayfaya kopyalasın istiyorum bu yönde bir çözüm olursa daha çok işime yarayacak. Teşekkürler

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-07-2024
Selam bu örnegi 12 lık sayfa açarak sonuç degilde ocak+şubat+ mart..... aralık diye
coboboxtan secip aylara aktara bilgileri bilirmiyiz ?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Hayır öyle olunca işim görülmüyor.
sonuç isminde ki sayfaya eklememiz gerekiyor orada da bir dizi işleme tabi tutulduktan sonra mümkünse boş bir çalışma kitabı açıp şu an üzerinde çalıştığımız kitabın bir kaç sayfasını örnegin sayfa1 ve sayfa2 ikisin yeni açtıgımız çalışma kitabına kopyalayıp o kitabın adını da "combobax1 ve combobax2 nin (yani süzmede kriter olarak kullandıgımız verilerin ismi olarak kaydetip kapatmasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın fedealın kodlarını istediğiniz şekilde düzenlemeye çalıştım, inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Formadaki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum gösterdiğiniz ilgi için.
Sayın janveljan, buseen ve fedeal sagolun çok degerli fikirler edindim. Janveljan sizin kodlarınız cok işime yaradı aradıgım tamda buydu sagolun.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın busenin sorusunu yeni farkettim dosyayı istediginiz gibi düzenledim.iyiçalışmalar.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Formadaki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum gösterdiğiniz ilgi için.
Sayın janveljan, buseen ve fedeal sagolun çok degerli fikirler edindim. Janveljan sizin kodlarınız cok işime yaradı aradıgım tamda buydu sagolun.
ricaederim sayın mypostahane yardımcı olmuşuzdur umarım. sayın janveljanın kodları benimde işime yaradı onada teşekkürederim iyi çalışmalar.

aliturkmen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 64 bit
16.02.2026
Sayın fedeal, cevabı vermiş olduğunuz örneğe benzer bir çalışmada da bende var, sizin vermiş olduğunuz çözümü elindekine uyarlamaya çalışıyorum, ekteki dosyada sizlerin cevabınıza göre kendi çözümümü karşılaştırmaya çalışacağım. (not kodlarda yapılan işlemlere göre açıklama yazarsanız kendi hatalarımızı daha rahat çözebileceğimize inanıyorum) şimdiden gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
kodların tamamını açıklamalı yapmaya calıştım. formunuzu genişletmek isterseniz istekleriniz dogrultusunda(elimden geldigi,vaktimin yettigince) yeni kodlar ekleriz saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

aliturkmen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 64 bit
16.02.2026
teşekkürler, elinize, bilginize, yüreğinize sağlık, ii çalışmalar dilerim