Arkadaşlar, Sayfa 1 i diğer 19 sayfayı oluşturacağım bir combobox aracılığıyla görüntüleyebileceğim bir ana sayfa olarak kullanmak istiyorum şeklindeki konu başlığımda bana aşağıda gönderilen iki formülü çalışma kitabıma uyguladım.
Sub Sayfalari_Listeleme_Makrosu()
Dim sh As Worksheet
With Sheets("Sayfa1").ComboBox1
.Clear
For Each sh In ThisWorkbook.Worksheets
.AddItem sh.Name
Next
.ListIndex = 0
End With
End Sub
Sub Autpen()
Call Sayfalari_Listeleme_Makrosu
End Sub
Ve
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets(ComboBox1.Text).Select
End Sub
Private Sub Worksheet_Activate()
End Sub
bu formüller tek bir sayfaya uguladığımda gayet güzel çalışıyor. Ancak aynı çalışma kitabında birden fazla sayfaya uygaladığımda hata veriyor.Bu problemi ikinci formüldeki Call Sayfalari_Listeleme_Makrosu kısmını çıkartarak kısmen çözmüş gibi oldum ancak şimdide çalışma kitabını her kapayıp açtığımda combobox lar işlemez hale geliyor ve her sayfa için oluşturduğum modülleri tekrar çalıştırmam gerekiyor. Bu sorunu çözebilmem için yardımcı olurmusunuz lütfen.Birde her sayfada bir combobox oluşturmak için her sayfa için ayrı bir modul tanımlamam gereklimidir yoksa bunu başka bir şekille çözebilirmiyim. Yardımcı olabilir diye çalışma kitabımıda ekliyorum Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Oğuz Bozkurt
Sub Sayfalari_Listeleme_Makrosu()
Dim sh As Worksheet
With Sheets("Sayfa1").ComboBox1
.Clear
For Each sh In ThisWorkbook.Worksheets
.AddItem sh.Name
Next
.ListIndex = 0
End With
End Sub
Sub Autpen()
End Sub
Ve
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets(ComboBox1.Text).Select
End Sub
Private Sub Worksheet_Activate()
End Sub
bu formüller tek bir sayfaya uguladığımda gayet güzel çalışıyor. Ancak aynı çalışma kitabında birden fazla sayfaya uygaladığımda hata veriyor.Bu problemi ikinci formüldeki Call Sayfalari_Listeleme_Makrosu kısmını çıkartarak kısmen çözmüş gibi oldum ancak şimdide çalışma kitabını her kapayıp açtığımda combobox lar işlemez hale geliyor ve her sayfa için oluşturduğum modülleri tekrar çalıştırmam gerekiyor. Bu sorunu çözebilmem için yardımcı olurmusunuz lütfen.Birde her sayfada bir combobox oluşturmak için her sayfa için ayrı bir modul tanımlamam gereklimidir yoksa bunu başka bir şekille çözebilirmiyim. Yardımcı olabilir diye çalışma kitabımıda ekliyorum Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Oğuz Bozkurt