Combobox içindeki tarihe göre Listbox filtreleme

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-10-2026
Merhabalar,
Kendi çabalarımla bir çalışma hazırladım. Bir yerde takıldım ve yardımlarınızı rica ediyorum. Listboxa aldığım verileri tarihe göre filtrelemek yada hepsini görmek istiyorum.Ayrıca fitrelediğim verilerin toplam TL tutarını Textboxa yazmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
31-01-2025
Aslında bu şekilde değil de, plakayı baz alan. yeni kayıt plaka açma ve plaka bulma dosyası yapılabilir. Temel taslağı var ben de. İsteğiniz doğrultusunda geliştirebiliriz. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• 7.7 KB Görüntüleme: 8
  • 17.2 KB Görüntüleme: 8

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 TÜRKÇE
20-10-2026
Aslında bu şekilde değil de, plakayı baz alan. yeni kayıt plaka açma ve plaka bulma dosyası yapılabilir. Temel taslağı var ben de. İsteğiniz doğrultusunda geliştirebiliriz. İyi çalışmalar.
Gelen her aracın plakasını ezbere bilemediğimizden dolayı isime göre gitmek daha mantıklı geldi. Çünkü gelecek kişiyi mutlaka tanıyoruz. İşin sonunda isimden arayıp bulmak daha kolay bence.
Sizin çalışmanıza bakma şansımız var mı? yükleyebilir misiniz?

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
Dosya iş yerinde. Ama mantık şu
- Yeni kayıt aç deyince Plaka giriyorsunuz ve o plaka adıyla bir sayfa açıyor (sayfa attığım boş şablonun klonu, onu kendinizce düzenlersiniz.)
- Plaka ara deyince 06 ÖÖ 999 yazıyorsunuz, o sayfa geliyor.
- Yanlış plaka arasanız kayıt yok yazıyor.
- Olan olakayı kaydetmeye çalışırsanız, Bu plaka zaten kayıtlı diyor.
- Plaka numaraları ANA SAYFA'da listeli zaten. Burada ASLOLAN plaka. İsim için en baştan tekrar yazmak gerekir. Neticede 2 tane MEHMET gelebilir, kayıt nasıl olacak.

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 TÜRKÇE
20-10-2026
Dosya iş yerinde. Ama mantık şu
- Yeni kayıt aç deyince Plaka giriyorsunuz ve o plaka adıyla bir sayfa açıyor (sayfa attığım boş şablonun klonu, onu kendinizce düzenlersiniz.)
- Plaka ara deyince 06 ÖÖ 999 yazıyorsunuz, o sayfa geliyor.
- Yanlış plaka arasanız kayıt yok yazıyor.
- Olan olakayı kaydetmeye çalışırsanız, Bu plaka zaten kayıtlı diyor.
- Plaka numaraları ANA SAYFA'da listeli zaten. Burada ASLOLAN plaka. İsim için en baştan tekrar yazmak gerekir. Neticede 2 tane MEHMET gelebilir, kayıt nasıl olacak.
Adı soyadı şeklinde kaydetmek yada mehmet abi, mehmet abi elektrikçi, mehmet abi beyaz polo vs..

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
Bilmiyorum @cem yılmaz Bey, ANA SAYFA'ya plaka geldiğinde. Yan tarafına isim yazabilirsiniz. Çünkü aramada bire bir yazmanız lazım. Mehmet abi beyaz polocu yazmak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Elbette siz daha iyi bilirsiniz.
Saygılarımla.