ComboBox ile seçileni faturaya bölerek sonucu getirme.

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-03-2023
Merhaba arkadaşlar; formdan bir ListBox a veriler alan kod buldum bunu kendime uyarladım. Burada userform üzerinde bulunan ComboBox1 ile seçmiş olduğum değeri kısa kodu buda H sütunundaki verilerden, bunu seçinçe TextBox1 e fatura değeri olarak yazmış olduğum miktarı yine G sütununuda 03.05 denk gelen miktarları toplayarak örnek dosya üzerinde gösterdiğim gibi =(G$1/I$1)*G46) işlemlerini yapmak istiyorum. Buradaki = Userform üzerinde Textbox1 ComboBox ile de seçimi yapınca örnek dosyadaki gibi sonucu almak istiyorum. Teşekkürler. İnşallah anlatabilmişimdir. Ben bunu süzme yöntemi ile excel dosyası üzeride yaptım bunu userform üzerinde de yapabilmek. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Tekrar Merhaba arkadaşlar; galiba Korhan hocamın hazırlamış olduğu kod üzerinde çalışma yaptım, ama yinede olmadı I sütununa formül vererek yaptım HESAPLA Deyince miktarları atıyor, ama I sütunundaki formüller çalışmıyor neden bu formüllerin çalışması için nasıl bir değişiklik yapılabilir. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
I1 hücresindeki değer sıfır görünüyor. Bir sayıyı sıfıra bölerseniz. Sayı/0 hatasını verir. Dolayısıyla formülün hata vermesi normal.

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Sayın Hamitcan Hocam; I1 Sütununa hesapla (CommandButton3 bütonu ) deyince ETOPLA işlemi yaparak sayıyı alıyor. aldıktan sonra bölme işlemini yapıyor du. Ben
Private Sub CommandButton3_Click()

Range("G1").Value = TextBox1

Range("I1").Value = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("ÖDENEK").Range("H4:H2000"), ComboBox1, Sheets("ÖDENEK").Range("G4:G2000"))
Range("I1").Value = Format(Range("I1"), "#,##0.00")

ComboBox1_Change

End Sub
Kırmızı ile ilgili kodu yazınca şimdi hesapladı dosya ekte ve Userform üzerine hesaplanan verileri aldı. İlginize teşekkür ederim. Takıldığım yer olursa o zaman yazarım teşekkürler iyi geceler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Merhaba arkadaşlar; Dosyamı yeniden ekledim, düzenli olanı burada ekleme yaptım. E, F ve G sütunlarındaki verileri TextBox2, 3 ve 4 almak sayı formatında almak istiyorum, ayrıca combobox1 ile seçileni yeni aynı Textboxlara almak istiyorum. Yani 03.05 seçilince E sütununda bulunan ve listboxa gelen verileri TextBox2ye toplamak istiyorum, sonuç olarak: 19.362,00 gelmesini; 03.07 seçilince F sütununda bulunan ve listboxa gelen verileri TextBox3ye toplamak istiyorum, sonuç olarak: 6.971,00 gelmesini istiyorum. F ve G sütunları için de aynısı olmasını istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016
01-03-2023
Merhabalar; 5 nolu mesajıma bakabilir misiniz? Teşekkürler.