Combobox yüklediğim isim listesinden isim seçince o ismi sayfadaki kullanıcılar tablosunda bulup konumlanmasını istiyorum.
işlem-1(Sorunsuz Çalışıyor): Comboboxta klavyeden ismin 1-2 harfini yazınca ismi otomatik tamamlıyor ve sonrasında enter'a basınca o ismi sayfada bulup konumlanıyor.
İşlem-2(Sorunlu Çalışıyor): Kullanıcı comboboxta yazarak değil comboboxı açıp istediği ismi mouse ile seçerekte aynı işlemi yapmak istiyorum. Bunun için click methodunu deniyorum ama bu sefer işlem1 bozuluyor.(Comboboxa 1-2 harf yazınca otomatik tamamlama çalışarak ismi tamamlayıp click methodu devreye giriyor. Diğer metotlara yazdığımda da sorunlu çalışıyor...)
işlem-1(Sorunsuz Çalışıyor): Comboboxta klavyeden ismin 1-2 harfini yazınca ismi otomatik tamamlıyor ve sonrasında enter'a basınca o ismi sayfada bulup konumlanıyor.
İşlem-2(Sorunlu Çalışıyor): Kullanıcı comboboxta yazarak değil comboboxı açıp istediği ismi mouse ile seçerekte aynı işlemi yapmak istiyorum. Bunun için click methodunu deniyorum ama bu sefer işlem1 bozuluyor.(Comboboxa 1-2 harf yazınca otomatik tamamlama çalışarak ismi tamamlayıp click methodu devreye giriyor. Diğer metotlara yazdığımda da sorunlu çalışıyor...)
Kod:
Private Sub ComboBox1_Click()
On Error Resume Next
aranan = ComboBox1.Value 'Sheets(4).OLEObjects("ComboBox1").Value
Cells.Find(aranan).Select
Exit Sub
End Sub
Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
KeyCode = 0 'cancel the keystroke
aranan = ComboBox1.Value 'Sheets(4).OLEObjects("ComboBox1").Value
Cells.Find(aranan).Select
Exit Sub
End If
End Sub
Son düzenleme: