Combobox renklendirme

mamita

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-11-2026
Merhaba,

Rowsource kullanarak oluşturduğum comboboxtaki verilerden bazılarını renklendirmek isitiyorum bunun bir çözümü var mıdır

Ayrıca, akıl akıldan üstündür mantığıyla durumu özetleyip sizin değerli görüşlerinizden de faydalanmak isterim.
Kullanıcının listeden seçmesini istediğim yaklaşık 300 satırlık veri var ve bunlardan 30 tanesi daha rahat görülebilir ve seçilebilir olmalı Sizce userformda hangi nesneyi ne şekilde kullanırsam daha makul olur Tavsiyelerinizi bekliyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Combobox için renklendirme yapabilirsiniz. Fakat bu listedeki tüm seçenekleri etkiler. Bu sebeple istediğiniz gibi sonuç vermez.

Bunun yerine 30 adet olarak belirttiğiniz seçenekleri listenin ilk sıralarına konumlandırırsanız belki işinize yarayabilir.

Bunun dışında farklı bir çözüm olarak ListView kullanabilirsiniz. Bu nesnede satır bazlı renklendirme yapabilirsiniz.

mamita

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
24-11-2026
Korhan üstadım,
Katkılarınız için teşekkür ediyorum, bu durumda listview kullanmak daha uygun gözüküyor fakat benim toolbox penceremde "listview" nesnesi yok bunun indirmenin bir yöntemi var mıdır

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eğer 64 bit excel kullanıyorsanız bu nesne sıkıntı çıkarıyor. Bilginiz olsun. Bazı arkadaşlar 64 bit kullanıp bu nesneyi kullanabildiklerini belirtmişlerdi. Bir araştırın derim.

mamita

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
24-11-2026
Üstadım, hem 32 bit hem de 64 bit excel kullanıcıları mevcut
Bilgi için teşekkür ederim