ComboBox Rowları ve Bir koşula göre İşlem yapma

Excel Vers. ve Dili
2003,VB 6.5
Selamlar benim 2 sorum olacak :

Basit Bir Envanter Listesi yapmaktayım.

1)31 Satırımız var.Bu 31 satırı ben VB e ComboBox koyarak RowSource dan Gösterdim.Verileri VB den gireceğim.Veri girme işlemi tamam fakat.ComboBox dan Seçilen hücre sayısına göre ilgili hücredeki satıra değerleri yazmam gerekiyor.Bunu nasıl sağlarım?

2)Birde Eğer şu şu satırda herhangi bir değer veya metin yazılı ise şu kodu çalıştır gibi birşey istiyorum formül çubuğuna yazmak için.Çünkü Hiçbirşey girili olmayan satırlarda direk koşula bağlı olunan hücrelerde sonucu yazıyor.Hoş bir görüntü değil formülün ilgili olduğu hücrelere herhangi birşey yazıldıysa formül çubuğuna yazdığım kod çalışsın.

Şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
dosyua ekleyiniz, bir şey anlaşılmıyor söylediklerinizden.

Excel Vers. ve Dili
2003,VB 6.5
1.problemimi kendim uğraştım yaptım.
2.soru için bir hücreye eğer sınaması yapıyorum fakat bu sınamayı yapmadan önce ondan önce bir eğer sınaması yapacağım bu eğer sınamasında :

eğer A1 a2 a3 e herhangi bir değer girilmediyse şu kod çalıştırılmasın aksi halde yani yazı girildiğinde kodun devamı çalışsın

gibi birşey gerekiyor.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
1.problemimi kendim uğraştım yaptım.
2.soru için bir hücreye eğer sınaması yapıyorum fakat bu sınamayı yapmadan önce ondan önce bir eğer sınaması yapacağım bu eğer sınamasında :

eğer A1 a2 a3 e herhangi bir değer girilmediyse şu kod çalıştırılmasın aksi halde yani yazı girildiğinde kodun devamı çalışsın

gibi birşey gerekiyor.
atla: diye bir satırınızın olması gerekiyor

Kod:
if range("A1").value = empty and range("A2").value = empty and range("A3").value=empty then goto atla