Combobox seçimi ile işlem yapma!

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

Benim, Combobox'tan bir değer seçip bu değeri her kolonun aynı satırındaki bir hücre ile karşılaştırıp eğer eşitse kolonu gizleyen bir makroya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Sayın ozgenalper, forumumuza hoşgeldiniz.
Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz yanıt almanız daha kolay olur. Olayı şöyle düşünelim; Sorunuzu yanıtlamak isteyen bir arkadaşımız, önce dosyayı hazırlayacak, UserFormu oluşturacak ComboBox v.s. ekleyecek, kodları yazıp deneyecek ve size gönderecek. Birçok arkadaşımızın buna zamanı olmayabilir.
Halbu ki, siz çalışmanızı hazırlayıp takıldığınız yeri sormak için buraya eklerseniz eminim ki çok kısa sürede yanıt alırsınız.
Genellikle bu tür sorulara yanıt verilmez. Ancak siz yeni olduğunuz için bu açıklamayı yaptım.
Unutmayın ki burası gönüllülerden oluşan bir yardımlaşma ortamı. Yoksa sizin yerinize bir projeyi sıfırdan başlayarak niye yapalım.
Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
2007
Eklenti

Merhaba,

Çok acil ihtiyacım olduğu için soruyu yazmıştım ama forumun bu kuralını bilmediğim için cevap gelmeyince biraz zorlayıp kendim buldum. Pek içime sinmese de istediğimi yapıyor ama eğer sizin bir fikiriniz olur diye düşünerek dosyayı ekte gönderiyorum. İstediğim combo boxtan bir değer seçildiğinde değerler yazan kolonların altında hangi hücreye eşitse o kolonu gizlesin ve alttoplam yere kalanları yazsın. Subtotal komuyunu yatay olarak excelde kullanmak işe yaramıyor. kolon gizlendiğinde halen tüm seçilen alanı topluyor. Umarım açıklayabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Kod

Kodu dosyaya eklememiştim.

Sub Cigli()

With Application
.ScreenUpdating = False
.Calculation = xlCalculationAutomatic
.EnableEvents = False
End With

Cells.Select