Combobox sorunu kolay gibi gözüküyor ama yapamamıyorum yardım edin

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 10.2701.2625
2 kombobox u birbirine bağlamak istiyorum, bu yöntemden başka bi alternatifim de yok mecbur 2 combobox kullanmlıyım. ekteki dosyada daha rahat anlayabileceğiniz sorunumu çözerseniz çok mutlu olucam valla . şimdiden çok teşekkür ederim.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Dosyanız ektedir...

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 10.2701.2625
çok teşekkür ederim haluk kardeşim valla eline sağlık istediğimden de güzel olmuş. ama nasıl yaptın buna benzer bir iki listem daha var, bi de benim bu maddelere madde ekleme veya çıkartma durumum söz konusu olabilir yeni maddeler çıkabilir yada bazı maddeleri birleştirebilim... bu kullandığın başka bi yöntem heralde . eğer benim dediğim tarz bişeyle oluşturduysan çok işime yarayacak bi yöntem.anlatırsan daha da sevinirim. çok teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 10.2701.2625
teşekkür ettim eline sağlık

benim bu maddeler yeni maddeler ekleme çıkartma, abazı maddeleri birleştirme durumum söz konusu olabilir. bunları nasıl yapabilirim. formül anlatmıom demişsin ama çok işime yarayacak bi formül benimbuna benzer bir iki listem daha var.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Söz konusu alanları adlandırmıştım.

Listelerinizin kapsadığı hücrelere göre ilgili alan adlarının kapsama alanlarını ayarlayabilirsiniz.

İşin esprisi şurada;

Birinci açılır kutu liste elemanları aslında ikinci liste kutunun kaynak alanlarını oluşturuyor. Ancak, birinci liste kutusu eleman isimlerinde boşluk, virgül gibi kabul edilemeyen karakterler olduğu için, bu konuyu da sözkonusu alan adlarını 5 karakterli olarak yapıp, ikinci liste kutusundaki veri-doğrulama > Liste olarak kaynak gösterirken "dolaylı" formulüyle birlikte birinci açılır kutuda seçilen elemanın ilk 5 karakterini okuyup, ilgili alan adını alıyoruz.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 10.2701.2625
çok teşekkür ettim dostum emeğine sağlık

Son düzenleme: