ComboBox'a gelen veriler hk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba.

ComboBox'a seçilip gelen veriler bir satıra sığmıyor ve tamamı gözükmüyor.

ComboBoxa gelen verilerin, TexBox'larda olduğu gibi MultiLine (alt satıra geçme ) özelliğini göremedim.

ComboBox.ların böyle bir özelliği yok mudur? Yoksa bu sorunu (ComboBox.lara gelen verilerin birkaç satırada gözükmesi sorununu) başka ne şekilde çözebiliriz.

Selamlarımla.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Tam olarak anlayamadım.Eğer hücreden çektiğiniz bilgi combobox'ın eninden büyük olursa combobox'ta yatay kaydırma çubuğu açılır onunla bütün verilerinizi görebilirsiniz.

Ekli bir dosyada anlatırsanız daha iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Dosya ekte.

Sayın Zafer;

Ekteki dosyada, ComboBox.tan veri seçilince, seçilen verinin tamamı görünmüyor. Mümkünse bu veri combo.da birkaç satır halinde görülebilir mi?

Teşekkür ve selamlar.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
comboboxa sağ tıklayınız.
Propertiesten bakarak hangi özellliklerinin olup olmadığını görebilirsiniz.
Bu konu her nesne için geçerlidir.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Sayın Evren Gizlen;

ComboBox'a gelen verilerin, 2 veya 3 satırda gözükmesini yapamadığım için sordum.
Maalesef yapamadım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn İsmail bey comboboxta belirttiğiniz gibi bir özellik yoktur. Ancak comboboxın altına bir textbox yerleştirip seçilen veriyi bu nesnedede gösterebilirsiniz. Birde properties penceresinden listwidth özelliğini örneğin 700 pt gibi ayarlarsanız açılan liste genişliği değişecektir. Buda özellikte veri seçilirken işinize yarayabilir.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn Menteşoğlu buna yakın bi sorun bende var.
Userform da oluşturduğum combobok ve textbaxlar var.
Data sayfasından B3...B12 arasındaki verileri combobox a almak.Ama alttaki texkbox a da C3....C12 deki verilerin gelmesi.Diyelim B5 deki veriyi seçtiysem texkbox a da c5 gelsin.
İkinci bir sorum da tarih girmem gereken kutuya da direk o ayın takvimi açılsa ordan seçsem
Cevaplarsanız sevinirim..
Saygılar iyi çalışmalar

Son düzenleme:

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Forumumuza hoşgeldiniz.

Acaba şöyle bir sey mi istiyorsunuz?

İkinci sorunuzu sonradan gördüm. Tarih uygulamalarını forumda DTPicker diye aratırsanız birçok örnek bulursunuz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İlginize çok teşekkürler sayın dEdE..
ancak benim forumda bi listbox var ve tüm verileri girince orda liste halinde görüyorum.
Yani "Private Sub UserForm_initialize()" kullanıyorum.textbox a nasıl girecem c stütundakiler,i
en iyisi çalışmamı göndereyim bi bakın. daha iyi anlıcaksınız. çok teşekkürler...

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
...Yani "Private Sub UserForm_initialize()" kullanıyorum.textbox a nasıl girecem c stütundakiler,i
...
Merhaba,
Dosyanızı inceledim. Bir önceki mesajınızla sonraki mesajınız farklı. Sorunuzu tam olarak anladım diyemem.
Anladığım şu;ListBox üzerindeki herhangibir kayda tıklayınca yuarıdaki ComboBox lar ve TextBosların içeriği ListBox takilerle aynı olsun.??? Yoksa yanılıyor muyum?
Bu arada, data sayfanızın düzenlemeside bence uygun değil. Sanki yazdırılacak bir evrak görünümünde. Eğer buna ihtiyaç varsa başka sayfada(verilerini data sayfasından alabilir) yapılmalı, data sayfası sadece verilerden oluşmalı.
ListBox uygulamalarında kolon başlıklarının ListBox a alınması da uygun değildir. Kolon başlıklarını listbox un üstüne Label veya statusbar olarak yerleştirebilirsin.

Sorunuz eğer benim anladığım şekilde ise yanıt kolay.

Hoşça kalın.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İlginize tekrar teşekkürler sayı dEdE.
Evet data sayfasını her ay sonu yazdırıyorum.Ben çok fazla şey bilmediğim ve yeni öğrenmeye çalıştığım için bunları yaptım.sizin buna göre dah estetik ve daha güzel bir fikriniz var sa gönderdiğim örnek te düzeltip gönderirseniz çok memnun olurum. Tabi ki vaktiniz var sa:)
Çok teşekkürlerrr...