Çözüldü Comboboxda Harfe Basınca Verinin Gelmemesi

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Örnek Dosyamda Taşeron Kayıt İsimli Kayıt Formunu dolduruken Comboboxda bulunan iş kolları seçiminde Harfe basıldığında O harf ile başlayan veriye gidiyordu ancak şuan ne oldu anlamadım bu işlevi yapmıyor. Yani A harfine basınca A harfi ile başlayan ilk iş koluna, K harfine basınca K ile başlayan ilk iş koluna gitmesi lazım. Sadece ilk harfe basıldığında bu işlemi yapıyor sonrasında işlev çalışmıyor. Combobox özelliklerinden de ayarlarını yaptım. Çalışmakta olan sistem şuan gitti. Match Entry girişini 1 olarak ayarladım. Yani İlk Harf girişi vede Style özelliği yine 2 olarak ayarladım. Çalışıyordu ama bugün çalışmıyor.

Ekli dosyalar

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
MatchEntry: 0 - fmMatchEntryComplete olarak denediniz mi?
denedim çalışıyor... yine olmazsa style 0 ile beraber deneyin..

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Hasan Bey Çok teşekkür ederim. Bunu Denemiştim. Buda işimi görüyor. Ancak bu varyasyonda Comboboxda harfe basıp veri çıktıktan sonra yanlışlıkla tekrar mouse'ya tıklanırsa kelimenin arasına yada sonuna basılan harfi ekliyor. Benim daha önce yaptığımda sadece ilgili veriyi getiriyor başka işlem yapmıyordu. En kötü bu şekilde çalışmama adapte edeceğim artık. Çok teşekkürler ilginiz için....

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
style:2 olursa araya yazma önlenir.. MatchEntry ile eşleştirme yapılır

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
style:2 olursa araya yazma önlenir.. MatchEntry ile eşleştirme yapılır
Sytle2 olunca dün gelmeyen bugün istediğim gibi oldu. Çok İlginç Bir durum. Çok Sağolun Hasan Bey. Sanırım Match Entry değerleri ile birlikte kombine dikkat edilmesi gerekiyor. Dün Match entry değerini denemek için değiştirmiştim. Ondan sonra bozuldu. Şuan Çalışıyor. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: