combobox'da seçilen şehirdeki adedi değiştirme

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
arkadaşlarım sörnekde detaylı şekilde anlattığım gibi seçtiğim şehirdeki seçtiğim ürünün adedini değiştirdiğimde sayı ilgili şehirdede değişsin istiyorum.
yardımlarını bekliyor hepinize hayırlı işle diliyorum
en derin saygılarımla.

Form üzerine bir textbox daha koyarsınız. Adını TextBoxSatir, visible özelliğini False yaparsınız. Stok kontrol yaparken o textboxa aşağıdaki gibi satır numarasını yazarsınız.
Kod:
TextBoxSatir.Value= Bul.Row
Sonra değiştir butonuna da aşağıdaki kodu yazarsınız.
Kod:
Private Sub CommandButton6_Click()
Worksheets(ComboBox1.Text).Cells(TextBoxSatir.Value, 2) = TextBox2.Value
End Sub

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
çok özür dilerim hocam yapamadım..dosya üzerinde uygulayarak gösterirmisin :(

Yazdığım gayet net ve açık idi. Denediyip denemediğizi merak ediyorum aslında. Dosyanız hazır.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
hocam benim dürüstlüğüm konusundaki tereddütleriniz beni üzdü.
daha excel'e yeni başlayan biriyim.elbetteki sizin gibi usta olmamıza daha çok var.merakınızı gidereyim "denedim".sizi uğraştırmak tabiki istemem.sadece nasıl yapıldığını konu üzerinde daha detaylı görmek istedim.ayrıca rahatsızlık verdiysem özür dilerim.ayrıca dosya için teşekkür ederim.

Yanlış anlamışım kusura bakmayın. Benim de bu mesajım daha 5. mesajım olacak.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
Acaba ürün kontrol ve stok kontrol butonlarını tek butonda birleştirebilirmiyiz.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
Değerli hocalarım ve arkadaşlarım sorumu biraz daha açmak istedim.aşağıdaki kodları tek butona atamak istiyorum;
Private Sub CommandButton4_Click()
Sheets("ÜRÜNLER").Select
If TextBox1 = "" Then MsgBox "LÜTFEN ÜRÜN KODU GİRİNİZ !", vbExclamation, "DİKKAT !": TextBox1.SetFocus: Exit Sub
Set Bul = Cells.Find(What:=TextBox1.Value, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
, SearchFormat:=False)
If Not Bul Is Nothing Then
UserForm3.TextBox3.Value = Cells(Bul.Row, 2)
Else
MsgBox "ARADIĞINIZ KAYIT BULUNAMAMIŞTIR !..LÜFTEN YENİ STOK GİRİŞİ YAPINIZ", vbExclamation, "DİKKAT !"
End If
End Sub
.......
Private Sub CommandButton5_Click()
Sheets(ComboBox1.Value).Select
If TextBox1 = "" Then MsgBox "LÜTFEN ÜRÜN KODU GİRİNİZ !", vbExclamation, "DİKKAT !": TextBox1.SetFocus: Exit Sub
Set Bul = Cells.Find(What:=TextBox1.Value, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
, SearchFormat:=False)
TextBoxSatir.Value = Bul.Row
If Not Bul Is Nothing Then
UserForm3.TextBox2.Value = Cells(Bul.Row, 2)
Else
MsgBox "ARADIĞINIZ KAYIT BU ŞEHİRE BULUNAMAMIŞTIR. !..LÜFTEN GİRİŞ YAPINIZ", vbExclamation, "DİKKAT !"
End If
End Sub

Belki işine yarayabilir.

Yeni bir form tasarladım. Adı UserFormStok. Kendinize göre uyarlarsınız.
ListBoxlar yerine ComBoBoxları tercih ederseniz çalışma şekil ve kodları aynıdır.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.kendi dosyama uyarlamaya çalışacağım.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
Son sorduğum sorununda cevabı alabilirsem sevinirim.(kodları tek butonda birleştirme)

Formu çalıştırınız. Sizin eski form da orada duruyor. Onlarda hiç bir değişiklik yapmadım. Ürünler sayfanızda Düğme 1 butonunun yanındaki resme tıklayın. Başka hiç bir buton yok. UserForm üzerinde de buton yok.
Siz şehir seçtikçe tabloların aktif olmasını ve değiştirdiğiniz değerdeki hücrenin aktif olmasını istiyorsanız dosyayı tekrar o şekilde yüklüyorum. Adet textboxuna girdiğiniz değer textboxtan çıktığınızda (Enter, başka yer tıklama, tab vs) textboxun değer otomatik olarak ilgili hücreye atanıyor.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
Hakan hocam çok güzel olmuş.emeğinize sağlık.gerçekten güzel çalışma olmuş.
Ama dosyamda yeni veri girişi,daha önce girişi yapılmış verilere ilave ve eksiltme işlemleri yapılacak.aslında dosyada daha yapılacak çok işlem ama istediklerimin hepsini birden soramıyorum çünki komplike birşey.size sorularımı tek tek sorup alamaya çalışıyorum.anlayışla karşılayacağını düşünüyor çalışmalarınızdaki başarılarınızın devamı diliyorum.

Aslında bence siz sonuç olarak ne yapmak istediğinizi yazmalısınız. Bakın bu neye benziyor. Bir şey yapıyorsunuz, sonra yamamaya başlıyorsunuz. Yama, yama, yama... nereye kadar yama. Tıkanır. Başlangıçta sınırlarınızı belirlemelisiniz. Belki ilk tasarımınız hatalıdır ve yamanmayacağı bir noktaya gelebilir. Her şehire tablo yerine bir tabloda şehir adları için bir sütun ayırın. Başka ne veriler tutacaksanız, ne veriler geri almak istiyorsanız belirleyin. Sınırlarınız belirli olsun. Çğnkü sonu belli olmayan bir projenin geleceği olamaz.

Excel Vers. ve Dili
offıce 2003
tamam hocam..öncelikle bana yardım çabalarınıza çok teşekkür ederim.yapmak istediğimi anlatıyım;ben ankara,istanbul ve izmir illerinde kaç adet ürün olduğunu görebilmek istiyorum.bu ürünlerden sevkiyat olursa oradan düşüm yapmak,eğer ilave olmuşsa sayıya müdahale edip ilave etmek istiyorum.ve illerdeki ürünlerin çıktısını almak istiyorum.ayrıca illerde o üründen toplam kaç adet olduğunu bir yerde görmek istiyorum.illerdeki ürünler halli çok olabiliyor.saygılarımla.