Comboboxdan İsim seçmek

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Ekteki çalışmamda sayfa 1 de personel isim/soyisimleri bulunmaktadır. sayfa2 ise açılan kutu ile seçtiğim personelin ad ve soyadını getirebiliyorum. (düşeyare formülü kullanarak) ben bu özelliği combobox kullanarak userformda yapmak istiyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Comboboxa aşağıdaki kodu kopyalayın.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
sat = ComboBox1.ListIndex + 5
[b7] = ComboBox1.ListIndex + 1
[c7] = Sheets("sayfa1").Cells(sat, "d")
[d7] = Sheets("sayfa1").Cells(sat, "e")
End Sub
Not: Excel ve Dili versiyonunu yazmanız gereken alanı alakasız bir cümle ile doldurmuşsunuz, lütfen bu alana yazılması gereken bilgiyi yazın.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
sAYIN LEVENTM.
YARDIMLARINIZ İÇİN TŞKLER. VERDİĞİM ÖRNEKTE KODLARINIZ KULLANINCA GAYET GÜZEL İŞLİYOR. FAKAT KENDİME GÖRE UYARLAMAYA KALKTIĞIMDA BAZI PROBLEMLER ÇIKIYOR. BU ARADA UYARILARINIZIDA DİKKATAE ALARAK VERSİYON BÖLÜMÜNDE YAZDIĞIMI KALDIRDIM.
SİZE FARKLI BİR ÖRNEK ÇALIŞMA YOLLUYORUM. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. VİZİTE BÖLÜMÜNDE YİNE ACILAN KUTU VAR. BEN BUNU USERFORMA YAPMAK İSTİYORUM. AYRICA AYLAR İLE İLGİLİ YAPTIĞIM COMBOBOX İLE İLGİLİ ÇALIŞMAMDA USERFORM1 ANA SAYFASINDA İKEN DEĞERLER DEĞİŞMEKTE, FAKAT DİĞER SAYFALARA GEÇİP USERFORM AÇTIĞIMDA AYLARI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİMDE DEĞİŞİKLİK OLMUYOR. BU KONUDADA Bİ BAKARSANIZ SEVİNİRİM.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 Türkçe
Bu konuda yardımcı olacak yokmu :(