Comboboxdan listboxa süzme ve listboxda bulduğu veri sayısınca olan satı textboxlara göndermek

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Merhaba arkadaşlar kendim bir şeyler yapmaya çalıştım ancak hep hata verdi düzeltemedim. O yüzden kendi yazdığım kodları sildim kafa karşıklığına sebep olmamak için;

Örnek dosyada Mamul sayfasındaki "I" stünunda yer alan mükerrer kayıtları Genel adlı userformda Textbox3'e alıyor. Listbox2 de Mamul adlı sayfada a stüunundan I stünuna kadar veri alıyor. Bu aşamadan sonra benim yapmak istediğim;

Commanbuton3' tıkladığımda comboboxda ki veriye göre listboxda süzme yapıp listeleyecek. (Veya combobox change olayının altında da çalışabilir bu kodlar)
Bir Kutu İçeriği adlı butona tıkladığımızda userform2 açılacak userform2 de ki 200 adet textboxa Genel userformda listbox2 de süzülen kayıtları o textboxlara aktaracak.

Açıklayıcı not : Genel adlı userformda yeralan listbox2 mamul adlı sayfadan I stünuna göre listeleme ve arama yapacak. I stünunda dikkat ederseniz bazı veriler 5 tane bazı veriler 10 tane olarak kayıtlı burda combobox3 e göre süzme yapıp listelediği tüm satırları o texboxlara aktaracak
Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA

Ekli dosyalar

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba,

Aslında bu iş için bir program yapılsa daha uygun olur. Ama siz zaten bir noktaya kadar kendinizi geliştirmişsiniz. Sizin bu gelişiminizi engellememek adına Excel Vba üzerinden bir program şeklinde devam edecekseniz naçizane tavsiyem "200 adet textbox ve bunlara veri taşıma biraz gereksizce bunun yerine bir listview veya datagrid benzeri bir şey kullanmanız daha doğru olur. Hem bu 200 textboxu kontrol etmek zor hemde program açısındanda yorucu (performans düşürücü) bir neden olur."

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
Merhaba,

Aslında bu iş için bir program yapılsa daha uygun olur. Ama siz zaten bir noktaya kadar kendinizi geliştirmişsiniz. Sizin bu gelişiminizi engellememek adına Excel Vba üzerinden bir program şeklinde devam edecekseniz naçizane tavsiyem "200 adet textbox ve bunlara veri taşıma biraz gereksizce bunun yerine bir listview veya datagrid benzeri bir şey kullanmanız daha doğru olur. Hem bu 200 textboxu kontrol etmek zor hemde program açısındanda yorucu (performans düşürücü) bir neden olur."
Hocam öneriniz için teşekkürler;
Ancak diğer dediğiniz şekilde pek yapabileceğimi sanmıyorum. Ve textboxlara aktardıktan sonra ayrıca daha sonra o texboxlardaki sayısal verilerle hesaplama yaptıracağım maliyet hesabı şeklinde. Ve ayrıca şirket ofisinde ortak alanda olacak ve bildiğim kadarı ile listview nesnesi için her bilgisayara bir dosya indirmek gerekecek. Dahada önemlisi dediğiniz nesnelere işlem yapabilme yada kod yazabilme bilgim hiç yok, bu defa kodu yazmanın her aşamasında resmen burdan sormam veya kodları baştan yazdırmak zorunda kalabilirim buda pek uygun olmaz. Textboxlarla veya diğer nesnelerle ilgili azda olsa bilgim var arada takıldığım yerlerde sorabilme ihtimalim oluyor.
Bu yüzden üstte yazdığım şekilde döngülerle bir şey yazmak bana göre daha uygun.

SAYGILARIMLA

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
07-11-2024
konu günceldir arkadaşlar,
Şirkette office 64 bit kullanıldığından listview nesnesini ekleyemiyorum.
Mecburen yukarıda bahsettiğim şekilde ilerlemek zorunluluğum var.
Listoxda listelenen tüm verileri texyboxlara bir döngü ile nasıl aktarabilirim?

yardımcı olursanız sevinirim.
SAYGILARIMLA