comboboxdan seçerek ilgili sayfa ve hücrelere veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
excel97
öncelikle herkese selamlar
uzun uğraşlardan sonra userformdan kayıt yaptığım firmaların adlarını combobox dan listeletmeyi yapabildim ancak devamında takıldım kaldım şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim
yapmak istediğim şey şudur
combobox da listelenen isimlerden seçim yaptığımda seçtiğim isim ve ona ait diğer bilgilerin fatura sayfasındaki ilgili hücrelerine yazılması

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2019
Fatura sheets indeki firma bilgileriyle ilgili doğrulamayı kaldırmalısınız,
bu doğrulamayı, firmalar sayfasına koymalısınız.
ekteki dosyayı inceleyiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel97
sayın ybilgin
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, fatura sayfasındaki firma bilgileri ile ilgili veri doğrulamaları kaldırdım firmalar sayfasına koydum ve sizin dosyanızı da inceledim sizin uyguladığınız düşeyara formüllerini uygulamaya kalktım ama malesef yapamadım hücrelerde bilgiler #YOK diye görünüyo olay galiba beni aştı istediğim şeyi yapmak için daha değişik bi yol varmıdır acaba ?
ilginiz ve uğraşınız için tekrar teşekkür ederim

Suskun

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 19
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.05.2032
Sn. commanc
Fatura Sayfasında Firma seçimi ve Firma seçimine bağlı olarak gelen bilgileri ve alan isimlerini inceleyin. istediğiniz gibimi. Aslında Fatura sayfasındaki veri doğrulamalara (alan kontrolu için) gerek yok.Firmalar sayfasında yada Firma girerken userformdan kontrol edilmesi daha uygun.

Kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel97
sayın Suskun
ilginize teşekkür ederim, şu an kayıt ederken sorun oluşuyo nedenide sıra nosu sütunu açılmış dosyada benim ilk hazırladığımda sıra no sütunu yoktu sıra nosu sütununa firma adını kaydediyor. Ben şöyle bişey yaptım ana sayfa üzerinden seçilen bilgileri fatura sayfasında yerine koy olarak formülledim ve oldu fakat kayıtlar için userformu kullanamıyorum kayıtları manuel firmalar sayfasından sıra no vererek kaydediyorum. Bilgi eksikliğimden dolayıda bu nasıl düzeltilebilir onuda bilmiyorum ama şimdilik sanki bu haliylede işimi görecek gibi en azından daktilodan kurtulabilirim bu şekilde
ilginiz ve uğraşınız için tekrar size ve ybilgin arkadaşıma teşekkürler sağolun