Comboboxlar ile şartlı seçim ile süzmek Listboxa uygun olanları aktarmak

Excel Vers. ve Dili
2003
userform3 te 1 listbox ile 12 combobox var. sayfadaki bilgileri combo boxtaki seçimlerle süzmek ve listboxa uyan kriterlerdeki veriyi aktarmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2003
yardım edecek kimse yok mu ? arkadaşlar.... örnekleri inceliyorum ama olmuyor...

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Arama yapmayı denediniz mi?

Excel Vers. ve Dili
2003
evet yaptım hatta 3500 küsür kodların olduğu dosyayı da indirdim ama uyarlıyomuyorum dim ve bilemediğim mantığını anlamadığım kodlar var bu yere kadar denem yanılma ve örneklere bakarak yaptım ama bunu yapamıyorum sayfada gelişmiş süz yapıyorum ama usermenüde yapmak istiyorum
bana direk çözüü vermeyin ama başlangıç formülünü verin yani k,l,m sütunlarını döktürüyorum combobox1 deki kritere göre aratıyorum ama combobox2,3,4,... teki kriterlere göre aramayı sadeleştiremiyorum...

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
En basit, gelişmiş süz ile bu işi çözebilirsiniz.
1-Bir veri tabanı sayfası oluşturun.
2-Bir kriter sayfası oluşturun.(Veri tabanı başlıkları ile aynı olmalı)
3-Süzmek istediğiniz verileri combolara yükleyin.
4-Combo içine yüklenen verileri kriter sayfasındaki satırlara bağlayın.
5-Bir süz düğmesi oluşturun. İçine "Advancedfilter" kodunu ekleyin ve çalıştırın.
Aslında sitede böyle örneklerin mevcut olduğunu düşünüyorum ama tabii ki yine de uyarlamak size kalıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003
Sn Hamitcan öneriniz için teşekkür ederim, sorumun ekinde gönderdiğim örnek doayada bir takım kodları yazdım istediğim gibi bir başlangıç yolunu oluşturdum fakat combo1 deki kriteri belirliyorum listboxa döküm malıyorum fakat combobox2 deki kriteri seçtiğimde işler allakbullak oluyor. Devamını oluşturamadım :(

Şunu biliyorum ki yaptığım tüm usermenüler (değiştir kaydet düzelt sil kritere göre ara işlemleri) yerine excelde sayfada iken Toolbar menüsünden Data - Format seçimini yaptığımda zaten istediğim herşey oluyor ama ben vba da düşe kalka forumlarda çözümler paylaşan arkadaşlar ve sizlerin yardımıyla bu işi öğrenmek ve geliştirmek istiyorum..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çözümde yardımcı olmak üzere dosyanıza 5-6 adet gerçek isimler içermeyen veri kaydederek tekrar eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Levent Bey 5-6 satır örnek ekledim

Çözümde yardımcı olmak üzere dosyanıza 5-6 adet gerçek isimler içermeyen veri kaydederek tekrar eklermisiniz.
Levent bey ben bu süzme işlemini form3 te yapmak istedim, bir dizi kod yazdım fakat combobox 16' ya isim yazdığımda listeliyor ama şartlı seçim yaparak seçmek istediğim combobox2 ve bu işlemi takip edecek comboboxlar bir önceki combbox'a baz alıp diğer sütunlara listelem yapamıyorum

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam Bakabildiniz mi ?

Levent bey ben bu süzme işlemini form3 te yapmak istedim, bir dizi kod yazdım fakat combobox 16' ya isim yazdığımda listeliyor ama şartlı seçim yaparak seçmek istediğim combobox2 ve bu işlemi takip edecek comboboxlar bir önceki combbox'a baz alıp diğer sütunlara listelem yapamıyorum

İlgi ve alakanıza teşekkür ederim...
Hacam örneğe istediğiniz gibi verileri ekledim bakabilirmisiniz.....

Excel Vers. ve Dili
Office 365
yanıt

departman bölümüne ait bilgiler Combobox kutusuna gelmesini istiyorsunuz, doğruysa işinize yarar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
İstediğim Şey il -ilçe - plaka - adı - yaşı gibi bilgiler bulunan 12 sütunlu sayfadan listboxla sütunları görmem, sonrasında da Örn. Combobox1 8. sütun ise combobox 2 de 9. sütunları listeleyecek. Combobox1 de 8. sütundaki illerden ankarayı seçtiğimde süzecek, combobox2 de süzülen listeden kendi sütunundaki bilgileri combobox1 e göre süzme yapacak