ComboBox'larda mükerrer kayıtlar görünmesin

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-05-2022
Selam Arkadaşlar,

Ekte gönderdiğim dosyada dört adet ComboBox kullanıldı. Kullanım amacı verileri istenilen kriterlerde süzme. ComboBox'lar sırasıyla Müşteri, Model, Kumaş ve Renk oluşmakta. Müşteriyi seçtiğimde o müşteriye ait bilgiler geliyor yanlız listemde o modelden birden fazla olabildiği için dörk kez listede geçiyorsa ComboBox'da da dört satır olaral geliyor. bunu önleyebilirmiyiz.

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
20-05-2022
Hocan teşekkür ederim eline sağlık

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın N.Ziya Hiçdurmaz
Düzeltilmiş örneği yeniden yüklemeniz veya düzeltmeye ait kodları burada tekrar göstermeniz mümkün mü?

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim sat, s As Integer
ComboBox1.Clear
For sat = 1 To Cells(65536, "a").End(xlUp).Row
If Not WorksheetFunction.CountIf(Range("a1:a" & sat), Cells(sat, "a")) > 1 Then
ComboBox1.AddItem
ComboBox1.List(s, 0) = Cells(sat, "a")
s = s + 1
End If: Next
End Sub

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Hiçdurmaz
Öncelikle cevabınıza Çok teşekkür ederim , bu kod ( henüz denemedim) ama "a" sütunundaki mükerrerliği engelliyor.Userformda 4 combobox olduğunda (veya daha fazla ) ve bunlarda da mükerrer bilgi olduğunda , her bir sütun için ayrı userform_initialize mi yapmak gerekecek ?
Yazarken ekte bulunan exceli açtım , evet tek bir combobox için bu kod ile düzen sağlanıyor ,peki çok sayıda comboboxta mükerrerlik bulunması durumunda yol gösterebilir misiniz ?

Bu sorum aslında
http://www.excel.web.tr/f48/userformdaki-comboboxlarda-gorunen-tekrar-onlemek-t59204.html
adresindeki asıl 2 sorumla ilintili , sitede araştırdığımda daha önce bu konuda cevabınız olduğunu görsem de ekler silinmiş olduğundan (ve sayfada kod olmadığından ) ulaşamamıştım

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu akşam umarım bir çözüm oluşur

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Defalarca birşeyler denedim , sanırım kafa durdu ve hep aynı şeyi yapmaktan ama sonuç alamamaktan öteye gidemiyorum. Örnekler de silinmiş olduğundan ulaşamıyorum

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Uğraşa örnekleye sonunda belki daha uzun ama başka bir kod düzeni ile userformda 4 ayrı comboboxta
a) Mükerrer veri gelmemesini sağlayabildim
b)Comboboxlar vasıtası ile daralan veri sonuçlarını da listbox'a almayı başardım
Örnek ektedir , belki işine yarayan başka arkadaşlar da olur.

Bu arada , Sayın N.Ziya Hiçdurmaz'ın vermiş olduğu kodlardan da yola çıktım, kendisine özel olarak bir daha teşekkür etmek isterim

Ekli dosyalar