Comboboxlarla veri süzme işlemi nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Baştan söyleyeyim formda çok güzel örnekler var ama işin acemisi olunca birde yabancı dil yok kodların ne anlama geldiğini çat pat öğreniyorum. deneme yanılma yoluyla bu kadarını başardım ama tıkandım ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Benim burada yapmak istediğim UserForm üzerinde 2 adet ComboBox var ComboBoxlara yazdığım verilere göre buton yardımıyla B ve C sütunlarına otomatik filitrelemek istiyorum. Yani butona basınca filitreleyip lisboxta görüntülensin. (Mümkünse Aynı sayfa içerisinde olsun) İlginize teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Bir yol gösterecek yokmu? Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Bu kadar kişi incelemiş bu konuyu bir cevap verecek kimse yok mu?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Comboboxla 2 kritere göre veri süzme+onay kutusu nasıl çalışır???

:| Önceki sormuş olduğum soruma herhangi bir cevap gelmedi o kadar kişi incelemiş ama cevap yok Ben sorumu tekrar düzenleyip soruyorum Yapmak istediğim B ve C sütünundaki bilgileri kritere göre sıralamak ve listboxa aktarmak istiyorum. Birde 2 tane onay kutusu ekleyip I5 ve I6 daki sayıları toplayıp malzeme maliyetine eklemek istiyorum. Dosyada açıklamayı yaptım. İlgilenirseniz sevinirim.:yazici:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Erkin Koray ne güzel söylüyor "Arap saçına döndüm " diye ...

Userform2 kullanılacağını anlıyorum.

Sütunlar süzülecekmiş ... Kriterler nerede belirtilecek ...

KRİTERE UYGUN OLANI LİSTBOXTA LİSTELENECEK
BİRDE OLURSA EKLENECEK
"Listelenecek"i anladık da "olursa eklenecek" ne demek?

Yani ben hiç bir mantık kuramadım, anlamadım.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Ayrıca tablo yapısı da sorgulama açısından pek elverişli değil.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
kriterleri comboboxlarda belirttim combobox1 c sütununu combobox2 b sütununu kriterlere göre filitreleyip listboxta listeleyecek
not: olursa eklenecek bölümünü ben ayarladım yani onay kutusu ekledim…ilginize teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Sadece comboboxlardaki kriterlere göre filitreleyip listboxa yazdırmak istiyorum...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sadece comboboxlardaki kriterlere göre filitreleyip listboxa yazdırmak istiyorum...
Dosyanız hazır.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Hepsini listelemek için comboboxları içini siliniz.:cool:
Kod:
Sub listele()
Dim deg1 As String, deg2 As String
Dim i As Long, k As Byte
ListBox1.RowSource = vbNullString
ReDim myarr(3 To 6, 1 To 1)
For i = 2 To Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
    If ComboBox1.Value = "" Then
        deg1 = Cells(i, "C").Value
        Else
        deg1 = ComboBox1.Value
    End If
    If ComboBox2.Value = "" Then
        deg2 = Cells(i, "B").Value
        Else
        deg2 = ComboBox2.Value
    End If
    If Cells(i, "C").Value = deg1 And _
    Cells(i, "B").Value = deg2 Then
        a = a + 1
        ReDim Preserve myarr(3 To 6, 1 To a)
        For k = 3 To 6
            myarr(k, a) = Cells(i, k).Value
        Next k
    End If
Next i
If a > 0 Then ListBox1.Column = myarr

End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Sn:Evren Gizlen ilgin için teşekkürler filitreleme işlemi tamam ama dosyanın önceki hali gibi texbox3'e veri girince listbox kapansa ve verilecek malzeme siparişi butonuna basınca açılsa olurmu? Birede combobox1'deki değere göre texbox2 H sütunundan veri alıyor ama ilk sıradakileri alıyor combobox1 ve 2'ye göre H sütunundan (3, 4, 5 kriterine göre)uygun olanını getirmesi mümkünmü acaba...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sn:Evren Gizlen ilgin için teşekkürler filitreleme işlemi tamam ama dosyanın önceki hali gibi texbox3'e veri girince listbox kapansa ve verilecek malzeme siparişi butonuna basınca açılsa olurmu? Birede combobox1'deki değere göre texbox2 H sütunundan veri alıyor ama ilk sıradakileri alıyor combobox1 ve 2'ye göre H sütunundan (3, 4, 5 kriterine göre)uygun olanını getirmesi mümkünmü acaba...
Listbox'ı Gizleme gösterme işlemi tamamdır.
2nci sorunuzda konuyu anlamadım zaten gösteriyor.Hepsini nasıl gösterecek toplamınımı gösterecek.Anlamdım.:cool:
9 nolu mesajda dosyayı indirebilirsiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Sn:Evren Gizlen kusra bakmayın sizlerede zahmetler verdim. Anlatmak istediğim burada combobox2'deki kritere göre (G sütunundaki 3, 4, 5 üçer tane var) buna göre uygun olan birini seçsin istiyorum. Mesela kritere göre comboboxlardan 2.BOYA ve 5'i seçtiğimiz zaman I37'de bulunan 450,00 texbox2'yazılsın istiyorum. Şimdi yapınca I16'daki 540,00'ı yazıyor yani ilk sıradaki değeri alıyor. Umarın anlatabilmişimdir. ilginiz için tekrar teşekkürler...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sn:Evren Gizlen kusra bakmayın sizlerede zahmetler verdim. Anlatmak istediğim burada combobox2'deki kritere göre (G sütunundaki 3, 4, 5 üçer tane var) buna göre uygun olan birini seçsin istiyorum. Mesela kritere göre comboboxlardan 2.BOYA ve 5'i seçtiğimiz zaman I37'de bulunan 450,00 texbox2'yazılsın istiyorum. Şimdi yapınca I16'daki 540,00'ı yazıyor yani ilk sıradaki değeri alıyor. Umarın anlatabilmişimdir. ilginiz için tekrar teşekkürler...
Ne I37'de 450 bulunuyor,nede I16'da 540 bulunuyor.
Sorunuzu net bir şekilde açıklayamadığınız için bundan sonra bu konuda size yardımcı olamayacağım.
Kolay gelsin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Doğru ifadeler kullanıpta derdimi anlatamadım her halde Hepinizin Emeğinize Sağlık.......