ComboBox'taki isme tıklayınca ilgili sayfanın açılıp userformun kapanması nasıldı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam arkadaşlar odlar arasında boğuldum kaldım daha önce başka bir çalışmamda yapmıştım şimdi kafa durdu UserForm üzerindeki comboBox RowSource sayfa!b5:b40 arasındaki isim listesini görüntülüyor buraya kadar tamam ancak benim istediğim bu isimlerden herhangi birine tıklayınca o isimle alakalı sayfayı ve benim belirlediğim hücreyi açması için nasıl düzenlemeliyim
Örneğin
hassan26 ismine tıklayınca
Sheets("GİRİŞ").Select
Range("B49:H49").Select
UserForm1.Hide
tabi böyle değildide bunu nasıl Private Sub ComboBox1_Change() altına her isim için ayrı nasıl yazmalıyım

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
hocam teşekkürler ilgin için yalnız ben tüm çalışma sayfalarımın adlarının görünmesini değilde boş birsayfada sıraladığım isim listesinin görünmesini ve bu isimlere atanacak sayfanın ve o sayfada belirlediğim hücrenin açılmasını ve User formun kapanmasını istiyorum yani bir nevi arama motoru gibi olmalı ara butonuna basınca açılan userformdaki ComboBoxtaki isme tıklayınca ilgili sayfanın ve o sayfada belirlediğim hücrenin açılmasını

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
hocam çok fazla olmazsa şunuda sorabilirmiyim 36 sayfa var bunlar dolunca topluca makro marifetiyle yazdırıyorum her seferinde yazdırılmayacak olanı makrodan silmek zorunda kalıyorum
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("B.ARAÇ1").Select
seçilen sayfadaki k53 hücresi sıfır değerinden büyükse yazdır değilse yazdırma
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Sheets("B.ARAÇ2").Select
Sheets("B.ARAÇ3").Select
End Sub
kırmızı yazıları nasıl formüle dökerim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Neden benim yollamış olduğum örnek dosyada konuyu açıklamıyorsunuz?Konuyu benim yollamış olduğum örnek dosyada açıklayıp ve örnekleyip dosyayı tekrardan ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.:cool:

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Sheets("B.ARAÇ1").Select

If range("K53").value > 0 then
Sheets("B.ARAÇ2").Select
end if

derseniz k53'deki değer büyükse yazdırır, değilse yazdırmaz gibi.

Ayrıyeten userform ile ilgili sorunuz için ekteki örneği inceleyiniz.

Saygılarımla...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın sertkaya teşekkürler yazdırmayla ilgili formül tamam da örneğinizde düğmeleri diğer sayfalarada kopyaladım ancak her tıklamada sayfa1 e dönüyor sayfa1 e dönmesini hatta sayfa1in kullanıcı tarafından görülmesini istemiyorum her sayfaya kopyalanacak düğme marifetiyle açılacak combo boxta isme tıklayınca ilgili sayfa açılıp user form kapanacak arama motoru gibi bir şey birde isimlerin yanına sayfa isimlerini yazmamız illaki gereklimi Saygınıza bilmukabele Saygı benden tekrar teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın sertkaya teşekkürler yazdırmayla ilgili formül tamam da örneğinizde düğmeleri diğer sayfalarada kopyaladım ancak her tıklamada sayfa1 e dönüyor sayfa1 e dönmesini hatta sayfa1in kullanıcı tarafından görülmesini istemiyorum her sayfaya kopyalanacak düğme marifetiyle açılacak combo boxta isme tıklayınca ilgili sayfa açılıp user form kapanacak arama motoru gibi bir şey birde isimlerin yanına sayfa isimlerini yazmamız illaki gereklimi Saygınıza bilmukabele Saygı benden tekrar teşekkür ederim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Şimdi Eklediğim dosyayı inceledinizmi?:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sevgili Orion2 hocam teşekürler sizide uğraştırıyorum bu saatte özürdilerim aç butonuna tıklayınca olduğu yerde comboboxun açılmasını nasıl sağlarım yani aç düğmesini diğer sayfalarada kopyaladım ancak her tıklamada giriş2ye dönüyor giriş2yre dönmesini hatta giriş2nin kullanıcı tarafından görülmesini istemiyorum her sayfaya kopyalanacak düğme marifetiyle açılacak combo boxta isme tıklayınca ilgili sayfa açılıp user form kapanacak

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Sayın Orion2 istediğiniz düzenlemeyi yapmış sanırım.

Ama yine de benim örneğimde de bilgi olsun, öğreneyim derseniz. Aşağıdaki şekilde kodları düzenleyiniz.

Private Sub ComboBox1_Change()
Dim a
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Sayfa1").Select
For Each a In Range("A1:A8")
If ComboBox1 = a Then
a.Select
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
If ActiveCell.Value = "Sayfa2" Then
Sheets(ActiveCell.Value).Select
Range("C10:E20").Select
ElseIf ActiveCell.Value = "Sayfa3" Then
Sheets(ActiveCell.Value).Select
Range("B5:K25").Select
End If
End If
Next a
Application.ScreenUpdating = True
UserForm1.Hide
End Sub
-------------------------------------
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!A1:A8"
End Sub
-------------------------------------
Sub Düğme1_Tıklat()
UserForm1.Show
End Sub

Bu şekilde butonu istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.
Siz açılışta hangi sayfayı görmek isteyeceğinizi belirlersiniz ve bir daha Sayfa1 görünmez.

İsimlerin yanına sayfa isimlerini yazmamız gerekli mi demişsiniz. Benim aklıma sizin ilk sorunuza karşılık olarak gelen cevap buydu. Yani daha sonra gönderdiğiniz dosyaya bakmadan yapmıştım. O yüzden cevabım şimdilik EVET olacak.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Ayrıca giriş2 ve giriş3teki beyaz alanlar alt alta ikişerli olara 26 adet ben örnek olsun diye sadece ikisini belirtmiştim alt bölümler için aşağıdaki kodu yinelememmi gerekir
Set k = Sheets(i).Range("B2:IV2").Find(ComboBox2.Value, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın hassan26,

Set k = Sheets(i).Range("B2:p65536").Find(ComboBox2.Value, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole)

olarak deneyin.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın Sertkaya ve Orion2 arkadaşlar ilginize teşekkür ederim sorunumu hallettiğiniz için çalışmamın aslını buraya upload etmek isterdim ancak meramımı tam anlatmak için bir sürü yerde şifreler içeriyor hepsini deaktif etmem gerekli tamda bitmedi karman karışık hepsini toparlamam gerekli 1 aydır hazırlamaya çalışıyorum şu aşamada inceleyen birisi ne yapmak istediğimi anlamayacak onunda kafası karışacak onun içinde upload etmedim ama siz zeki arkadaşlar benim yarım yamalak sormamla konuyu toparladınız zaten tekrar tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla

S

Skorpiyon

Misafir
Son olarak,

Sayın Orion2'nin gönderdiği dosyada formun initialize olayındaki kodu kaldırın. Form aynı sayfada açılmış olur.

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox2.RowSource = "DATA!A1:A" & Sheets("DATA").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
ComboBox2.ListIndex = 0 'KALDIRIN
End Sub

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
Endİ ÇaliŞmamin Bİr Kismini GÖnderİyorum. Herhalde Bu Olur. Yalniz İsteĞİn HÜcreye Nasil Gİder Bende Bİlmİyorum. Zaten Bu ÇaliŞmayi Sİtede Sora Sora Yapabİldİm. Userform Kendİsİ Nasil Kapanir Onuda Bİlmİyorum...ÖĞrenen Buraya Yazsin.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Vaskal,

Formunuzu açmak için nasıl Userform1.Show yazıyorsanız, Userform1.Hide yazdığınızda da formunuz gizlenir. Excel sayfasında işlem yapabilir hale gelirsiniz.

Not : Siz dosyanızda formunuzun ismini MENÜ olarak vermişsiniz. Yani kodu
MENÜ.Hide şeklinde yazmalısınız.

Saygılarımla...