Command Button TiklandiĞinda

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar ;

Komut butonunu her tıkladığımda baştan beri komut butonuna kaçıncı kez tıkladığımı sayabilen bir makro yazmak için nasıl bir komut zinciri yazmak gerekiyor?

Saygılarımla;

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Başın neresi olacağına bağlı.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Başı komut butonuna ilk kez tıkladığım an yani demek istediğim command_button1_click olayının gerçekleşme sayısını sayan bir program yapmak.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bu açıklama yeterli değil.
Buton oluşturulduktan sonramı.başlangıç sayılacak?
Excel dosyası açıldıktan sonramı başlangıç sayılacak.?
Userformdaysa userform her açıldığındamı başlangıç olacak?
Sayfadaysa sayfa her aktif olduğundamı başlangıç olacak?
Gördüğünüz gibi sorunuza yanıt alabilmeniz için tam 4 kriter oluşturdum.
Bunları hangisi olacağını nereden bilelim.
Ben size sorunuzu nasıl oluşturacağınızı anlattım.
Başka bir arkadaşta cevabı vericektir sanırım?
Eğer baştan bunu bilseydim şimdi bunları yazıyor olmayacak cevap veriyor olacaktım.
Size kolay gelsin.!

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Size kolay gelsin şeklinde yaklaşımınız ve ! işareti koyuşunuz açıkcası şaşırdım neticede ilk kez sorduğunuzda açıklayıcı olsanız ben de bu açıklamalar doğrultusunda -bildiğim kadarıyla- birşeyler söylemeye çalışırdım. Bana sert çıkmanız aslında sizin beni kendiniz kadar program bilgisine sahip olduğumu düşünmenizden kaynaklandı diye düşünüyorum ama neticede yeni bir üyeyim ve daha nazik bir yol gösterilmeye hakkım olduğu kanısındayım.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Açıklamalarınız doğrultusunda da buton oluştuğunda istiyorum saymaya başlamasını.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Size kolay gelsin şeklinde yaklaşımınız ve ! işareti koyuşunuz açıkcası şaşırdım neticede ilk kez sorduğunuzda açıklayıcı olsanız ben de bu açıklamalar doğrultusunda -bildiğim kadarıyla- birşeyler söylemeye çalışırdım. Bana sert çıkmanız aslında sizin beni kendiniz kadar program bilgisine sahip olduğumu düşünmenizden kaynaklandı diye düşünüyorum ama neticede yeni bir üyeyim ve daha nazik bir yol gösterilmeye hakkım olduğu kanısındayım.
Ben size sorunun hangi kriterlerlerden oluşacağını yazdım.
Ama siz istediğiniz gibi sorunuzu sorabilirsiniz.
Benim yazdığım, bu sorunun nasıl sorulacağı konusundan dolayı yazdıklarım
için özür dilerim.
Demekki yazmamalı imişim.
Ayrıca Size kolay gelsin.! bir iyi niyet temennisinden ibaretti.Niye alındınız anlamadım.
İyi geceler.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Peki önemli değil sizden bu soruma cevap almasam da olur çünkü neticeye ulaşmaya çalıştığım bir yolda konu başka yerlere gidiyor. Ben konumun uzaklaşmasını istemiyorum. Konuma cevap verebilecek arkadaşlar için sorumu tekrarlayım.

Merhaba arkadaşlar;

UserForm1 e command button 1 oluşturup bu düğmenin oluşumundan itibaren kaç kez tıklandığını sayabilen bir program yazmak için önerileriniz var mıdır?

Saygılarımla,