CSVdoyasını açtığımda ondalık veriler "." ile açılıyor ancak "," olması gerekli

uyelik.ben

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 2020
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-05-2025
Ekte yer alan dosya .CSV formatında. Dönüştürme sihirbazını kullandığımda ondalık ayıracı nokta "." olan verileri, virgül "," olarak ayrıması gerekiyor ancak yapamıyor.

Bilgisayarımda bölgesel ayarlar ondalık ayırıcı virgül, binlik ayıracı nokta olarak ayarlı.

Yardımcı olabilir misiniz? (csv uzantılı dosyayı eklememe izin vermedi mecburen aynı dosyanın xlsx formatını koydum)

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
CSV dosyasını "RAR" olarak sıkıştırıp, ekleyebilirsiniz.

Bu arada; Excel'in menülerinde "Data>From Text" menüsünden çıkan ekranda adımları izleyerek CSV datalarını Excel'e aktarabilir, bu sırada ekrandaki seçeneklerden nümerik verilerdeki ondalık basamak ayracını nokta veya virgül olarak seçebilirsiniz...

.

uyelik.ben

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 2020
26-05-2025
CSV dosyasını "RAR" olarak sıkıştırıp, ekleyebilirsiniz.

Bu arada; Excel'in menülerinde "Data>From Text" menüsünden çıkan ekranda adımları izleyerek CSV datalarını Excel'e aktarabilir, bu sırada ekrandaki seçeneklerden nümerik verilerdeki ondalık basamak ayracını nokta veya virgül olarak seçebilirsiniz...

.
Ekledim, data bist tarafından internet sitesinden paylaşılmaktadır. Söylediğini adımları yaptım ancak olmuyor.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Ben, tarif ettiğim gibi yaptım ve oldu ...

.

Ekli dosyalar

uyelik.ben

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 2020
26-05-2025

burada anlatıldığı gibi bölgesel ayarlarımıda değiştiriyorum, excel' advanced ayarlarda yer alan bölgesel ayararı kullan seçeneğinide işaretliyorum. Genede olmuyor. Teknik bir sorun var sanırım.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Oraları karıştırmanıza gerek yok .... aşağıdaki animasyonu inceleyin;

.

uyelik.ben

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 2020
26-05-2025
Sorun çözüldü. Sorunun temel kaynağı, yayınlanan csv dosyasının ingilizce veri formatında olması. Bu tip bir hata olduğunda Yeni excel sürümleri için

Data>From Text/CSV>Select CSV>açılan ekranın sağ alt köşesinde ki transform data'yı kullan, yeni açılan power query editor'de hangi kolonda düzeltme yapmak istiyorsan kolonu seç ve Data TYPE: seçeneğinde ilgilendiğin değişikliği yap, Close&Load dediğinde dosyan istediğin gibi açılacaktır.

Bu tip veri sorunu ile uğraşan arkadaşlar yukarıdaki adımları izleyebilirler.