Ctrl+z ile ortaya çıkan sorun.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Sebebini anlayamadığım fakat her "geri alma" işlemini yaptığımda karşıma şu sorun çıkıyor.
Çalışma sayfalarımdan birinde listbox kullanıyorum. Başvuru hücresi ise aynı sayfada D16.
Ctrl+z kombinasyonu ile herhangi yerdeki işlemi geri almak istediğimde, listbox'ın linkedcell'i olan D16 daki hücre değer ve biçimini diğer sayfalarda aynı hücreye D16'ya yapıştırıyor. Dolayısıyla her sayfanın birbirini etkileyerek yaptığı hesaplamalarda hata meydana geliyor. Belki düzelir diye office'i kaldırdım tekrar yükledim, düzelmedi. SP3 indirip yükledim, yine aynı netice..

Sonradan hatırladığım diğer bir sorun ise;
Listbox'tan herhangi bir değer seçtikten sonra mous'un tekerleğini döndürdüğümde excel uygulama sonlandırıldı uyarısı vererek kendini kapatıyor.

Bu konularda yardımlarınızı istirham ediyorum.

Selamlar..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Programı Sil ve Yeniden yüklemeyi dene ;)

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Çok yardımcı olmuşsun. Sağol

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Dosyanızı ekleyebilirseniz; durumu gözden geçirmemiz yararlı olabilir.

Excel Vers. ve Dili
Eğer Kredi sayfasındaki Listbox nesnesinden bahsediyorsanız, bunun LinkedCell'i "ALİ" olarak tanımlanmış özel alan ver ALİ özel adı da I14'ü referans alıyor.

D16 hücresi hangisi ?

Bahsettiğiniz olayı tam olarak örneklerle (Sayfa ismi, hüce ismi, değer vb) açıklar mısınız?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
D16'yı ilk mesajımda örnek olarak vermiştim. bu dosyadaki sorun I14te

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Dosyayı incelediğinizde, her sayfadaki I14 hücresinin, bir üstteki ve ya bir alttaki ile (formül ve biçim olarak) aynı olması gerektiği halde, farklı olduğunu göreceksiniz. Deneme olması açısından (herhangi bir sayfada) üstteki hücreyi I14'e kopyalayın, sonra sayfada herhangi başka bir işlem yapın ve ardından Ctrl+Z yapın. Anlatmak istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Muhtemelen çok karmaşık sordum. Kimse cevap vermediğine göre..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Sayın fpc,

Nasıl bir çözüm uyguladınız bilmiyorum ama, sorun aynen devam ediyor. Benim Pc'de bir problem olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Size gönderdiğim dosyadaki I14 hücreleri; bir alttaki veya üstteki formül yapısı ve/veya biçim ile aynı değil mi?

ve örneğin stok sayfasında T16 hücresine "fpc" yazıp enter'e bastıktan sonra "Geri Al" dediğimde, I14 hücresinde hiçbirşey değimemekte...

Yani ben de sorun yok ...

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Demek ki benim Pc'de sorun var. Sizde bu olay meydana gelmediğine göre çözüm üretmeniz de zor görünüyor. Vakit ayırıp uğraştığınız için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 EN
Format bi işe yaramadı. Sorun aynen devam ediyor. Belki bir fikir verir diye video dosyası ekledim. İnşallah bi çözüm bulunur.