Cümleyi Ayırıp Devamını Alt satıra Yazma

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.12.2019
Merhabalar,

Excel tablosunda kargo sayfasındaki ürün adının belirtilmesiiçin B1 ve B2 hücreleri ayırılmıştır.Ürün sayfasındaki ürün adından düşeyara ile çekilen kısım B1 hücresine sığmıyor.Sığmayan kısmın B2 hücresine yazılmasını istiyorum.

Yalnız sözcüğü bölmesin.Hangi sözcüğe kadar sığıyorsa kalan kısmı cümleyi bölüp kalan sözcükten itibaren alt hücreye yazsın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
Sorunuzun cevabı olmamakla beraber belki fikir verir diye şöyle bir şey öneriyorum.

B3 e =SOLDAN(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);40)
B4 e =SAĞDAN(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);19)

yazdığınızda istediğiniz olur.

Sözcüğün bölünmesini excel neye göre ayıracak? Biraz zor gibi geldi bana.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019
Cümleyi Ayırıp Devamını Alt Satıra Yazma

İlginiz için teşekkürler ama malesef benim işimi görmüyor.
2.000 ürün mevcut.ben sadece bir örnek olması için o ürünü koydum.farklı bir ürünü koyduğumuzda üste ürün adının ilk 40 karakterini alta da sağdan 19 karakterini koyuyor ama malesef her ürünün adının uzunluğu aynı değil.

Yukarıya sığdığı kadarını yukarıya kalanını da aşağıya koyması lazım ama yukarıda kaldığı yerden aşağıda devam etmesi lazım ve sözcük bölmeden bu işlemi yapması lazım.

Durum bundan ibaret:)İlginiz için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekteki örnekte ilk ve son isimli kullanıcı tanımlı iki adet fonksiyon var. inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019
#Omerceri Hocam,

İlginiz için teşekkürler ama gönderdiğiniz dosyanın benim yapmaya çalıştığımla ilişkisini tam olarak kuramadım.Müsait olduğunuzda burada ne yaptığınızdan bahseder misiniz?Teşekkürler.

Sn Electro
Siz bir hücredeki uzun bir kelime dizisini, kelime bölünmeden ve ilk satırın 40 harften büyük olmamak üzere iki hücreye bölünmesini istemiyormusunuz. Ben de iki tane KTF yazdım birincisi adı "ilk" olanı ilk satırı, ikincisinin, adı "son" olanı ise ikinci satırını buluyor. Neyi anlmadığınızı belirtirseniz yardımcı olabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019

Ekteki dosya benim işimi görüyor ama ben sadece burada cümle bölünüp alta yazılırken sözcük bölünmesin istiyorum.

Bir de ekteki dosyada baştan ve sondan alıyor.

Sizin gönderidğiniz dosyada cümleyi bölmüş şekilde dosyanızı güncelleyerek gönderme şansınız olur mu acaba?Çünkü sizin ne yaptığınızı anlayamadım.Dosyanızda cümleyi bölmüyor.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
sana bir tavsiyede yapayım hucre bicimlendirmeye gel hızalamadan metni kaydırı işaretle aradıgın bu mudur tasan cumleyi aynı hucrenin altına yazıyor

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019
Sn.Parametre

Dediğiniz gibi olduğunda aynı hücreyi uzatıp aynı hücre içerisinde alt kısmından devam ediyor.yani farklı bir hücreye yazmıyor.Ben sözcüğü bölmeden cümlenin sığmayan kısmını alt hücreden devam ettirmesini istiyorum.Teşekkürler.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
=SOLDAN(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);30)
bu formule (kırmızı olan alınan krakter )gorunmesini istedigin krakterleri bosluklarda dahil say alta gececekleride say
kesilmesini istedigin yerdeki krakter sayısını biryere kaydet ust krakter 30 olsun alt hucreye diyelim 80-30=50 yapar
=Sağdan(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);50)
mavi yeride o krakter sayısını yazarsın sonucu bildirirseniz sevinirim iyi çalısmalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019
Yardımınız için tşekkürler,

Sizin söylemiş olduğunuz eğer bizim ürün adı uzunluğu sabit olsaydı olurdu ama bizim ürünlerin adlarının uzunlukları hepsinin farklı.Bir de sizin yazmış olduklarınızla soldan 30 sağdan 50 karakter alıyor.Sağdan ve soldan karakter almasını istemiyorum.

Benim istediğimde sözcük bölmeden hücreye sığdığı kadarını alsın kalan kısmıysa sözcük bölmeden aşağı hücreye yazsın istiyorum ama sanırım bunu yapamayacağım.Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019
Ürünlerimizin adlarının uzunlukları aynı olmadığından dolayı ve hücre bölünmesi olmasını istemediğimizden dolayı sizin yazmış olduklarınız işimi malesef görmüyor.
Sağdan ve soldan karakter almadan hücre sonuna kadar alabildiği kadarını hücreye alıp sözcük bölmeden kalan kısmını alt hücreye yazmasını istiyorum ama sanırım böyle bir formül yok.Teşekkürler.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
bakınız ben krakterleri saydım siz enfazla urunun krakterini sayarsanız diyelim 150 formulu ona gore kurarsınız birde yazının boyutunu kuculturseniz daha gorsel olur
b3e
SOLDAN(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);70)
b4ede
=Sağdan(DÜŞEYARA(C3;Ürün!$A$2:$C$2;3;0);80) formulunu yazarsınız

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019

Sn.Omerceri,

KTF'yi bilmiyorum.Sizin göndermiş olduğunuz dosyada da hiçbir değer çıkmıyor.Tüm hücrelerde #AD? karakterleri çıkıyor.Dolayısıyla benim yapmaya çalıştığımla sizin gönderdiğinizin arasındaki bağı malesef kuramadım çünkü yaptığınızda değer çıkmadığı için ne yaptığınızı anlayamadım.Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
22.12.2019

Sn.Omerceri,

Makro çalıştırılamıyor diyor.Ben makro olmadan formülizasyonlu bir çözüm istiyorum ama sanırım bunu yapacağım bir formül yok.İlginiz için çok teşekür ediyorum.İyi günler.

1 Kısım için Kargo sayfasındaki B2 Hücresine yazılacak, "formülizasyon"
=PARÇAAL(Urun!C2;1;BUL("*";YERİNEKOY(Urun!C2;" ";"*";40-UZUNLUK(YERİNEKOY(SOLDAN(Urun!C2;40);" ";"")));1))
İngilizce için

=MID(Urun!C2;1;FIND("*";SUBSTITUTE(Urun!C2;" ";"*";40-LEN(SUBSTITUTE(LEFT(Urun!C2;40);" ";"")));1))

İkinci Kısım için Kargo sayfasındaki C2 Hücresine yazılacak, "formülizasyon"
=YERİNEKOY(Urun!C2;B2;"")
İngilizce
=SUBSTITUTE(Urun!C2;B2;"")
Ayrıca Örnek ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
omerceri,

Harika olmuş. Eline sağlık. Akılda kalıcı olmuş..:)