dat dosyasini import edemiyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
arkadaslar selam,

ekteki dosyayi kullanan eski bi program var (eski bi dos programi), elde ettigim test verileri ya print edebiliyorum veya floppy diske dat dosyasi olarak kaydedebiliyorum. baska herhangi bi sekilde kaydetmek veya export etmek gibi bir durum soz konusu degil.

bu dat dosyasini excele import edebilirmiyim? direk denegimde anlamsiz karakterler olarak cikiyo. baska bir yolunu da bulamadim.

verilerin toplam 4 satir 5 sutun olarak gorunmesi lazim (normalde yani).

yardimci olabilecek arkadaslara simdiden cok tesekkurler..

Ekli dosyalar

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Merhaba,

Ekli dosyanız okunabilir text türünden değildir.
Kullandığınız programın başka bir yerlerinde text formatında çıktı veren kısmı olmalı. O şekilde deneyin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
maalesef yok, cok eski bi dos programi, muhtemelen 10-15 senelik falan (belki daha da eskidir). bilgisayarda win98 kurulu. programin kendisi 2-3 mb lik bisiy.

bu dos programinin yaptigi tek sey verileri bagli cihazdan alip, C:ye veya A:ya kaydetmek ve print etmek -tahmin edeceginiz uzere yazici da cok eski bi dot matrix yazici:)

asagidaki freeware programla farkli bisiiler elde ettim ama yine de anlamsiz karakterle dolu.
http://www.ngthomas.co.uk/wnbrowse.html

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
bu programin kurulu oldugu bilgisayarda bir da .ASC dosyasi var, orda basliklar falan gorunuyo normal bir sekilde. bu asc dosyasiyla birlikte mi yorumluyo acaba sonuclari, tam anlayamadim.
yanliz A: diske kaydet dedigimde sadece ekte gonderdigim dosyayi kaydediyor.

yardimci olabilecek arkadaslara tesekkurler

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Eklemiş olduğunuz dosya büyük ihtimalle random tipli bir dosya. Bu yüzden veri satırlarının uzunluğunu ve verilerin tip tanımlamaları yapmak gerekir. Eklemiş olduğunuz dat dosyasının kullanmış olduğunuz dos programındaki çıktısını eklerseniz belki ilerlenebilir.