Değişken Hücreye Göre Diğer Sayfaya Veri Aktarma

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2026 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-02-2026
Herkese selamlar,

Açılır menüyle düzenlediğim bir sayfa var, "Cari Hareketler" sayfasında listeden seçilen firmaya göre alt kısımda "Veri Kayıt" sayfasından alınan veriler güncelleniyor. Ben bu güncellenen verilerden bir rapor hazırlamak durumundayım. Ekte sıkıntımı belirttim, Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Not: Dosyada "Cari Hareketler","Ön Özet Rapor (USD)" ve "Ön Özet Rapor (EURO)" sayfalarında yapmak istediğimi açıkladım.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-02-2026
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-02-2026
Üstadlar konu benim için çok önemli vallahi ümidimi yitirmeye başladım. Dosya çok karışık gibi gelebilir, bilgilendirmemi isterseniz açıklayabilirim.

Teşekkürler,

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-02-2026
Herkese selam,

Üstadlar bu işin oluru var mı en azından bu konuda bir fikir beyan edebilirseniz sevinirim. Çalışma şeklini baştan aşağı yenilemek gerekse dahi her türlü fikre açığım, değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Mutlaka bir çözümü hatta birden fazla çözümü vardır. Ama çözüm için askıda kalan soru olmaması gerekir.
cari hareketler sayfanızda;
açılır listeden müşteri adını seçin.
Daha sonra A6 hücresinden 1 i seçin. (görünür yapmak için aynı yerden (tümü) seçeneğini seçin.
son rapor (euro) ve son rapor (usd) sayfalarınızda 1. satıra hangi sütunu almak istiyorsanız o sütunun numarasını yazın (örn: B sütunu için 2 , C sütunu için 3 vs...)
Tablodaki diğer veriler manuel girilmiş ve ilgili sayfada yok. O nedenle diğer sütunlarınıza herhangi bir işlem yapmadım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-02-2026
Sayın muygun,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Cari hareketler sayfasında yapmış olduğunuz gizleme yöntemini makro ile yapmak mümkün müdür nitekim siteden faydalanarak boş kalan kolonları gizlemeyi başardım fakar satırlarıda gizelemek istediğimde makro hata veriyor.

İkinci olarak ben yapmış olduğunuz çalışmadan birşey anlayamadım. Benim derdim özetle şu; Cari Harektler sayfasında açılır listeden müşteriyi seçiyorum, aynı sayfada otomatik olarak bazı hesaplar yapılıyor. Ön özet Rapor sayfalarında bu cari hesaplar sayfasındaki güncel veriler alınıyor. Ön özet rapor sayfalarına bakacak olursanız bütün hepsi yanlış fakat sadece seçili müşteriye ait veriler görünebiliyor. Bende mecburen bu görünen satırı kopyalayıp son rapor sayfasına sadece değerlerini alarak yapıştırıyorum.

Benim istediğim ben müşteriyi seçtikçe arka planda bu hesaplanan verileri alsın ve son rapor kısmına sadece değerleri alarak otomatik yapıştırsın. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Teşekkürler,

Barfly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-02-2026
Sanırım dosya biraz karışık ve işlem uzun olduğundan arkadaşların ilgilenecek zamanları yok, Sayın muygun ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
excel office 2007 türkçe
ellerine sağlık teşekkür