DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Formülü zaten yazmışsınız siz, sadece başında eşittir eksik:
=A8/B8*C8/D8
......
...
örneğin 0,202702703 elimde var a 45 b74 cxxx dxxxx =0,202702703 c ve d yi program kendisi bulsun istiyorum
teşekkür ederim iyigünlerVerdiğiniz örnek, Lise'deki matematik derslerinde gösterilen 2 bilinmeyenli tek denklemdir ve 2 bilinmeyenin birden değerleri bulunamaz.
Mutlaka "c" veya "d" değerlerinden birine ihtiyacınız var. Ya da, "c" ve "d" bilinmeyenlerini içeren 2nci bir denkleme ihtiyaç var.
.
=RASTGELEARADA(2;100)
=A8/B8*C8/$A$1
Sub Makro1()
[C8] = Evaluate("=RandBetween(2, 100)")
[D8] = Evaluate("=A8/B8*C8/$A$1")
End Sub
Teşekkür ederim bu bir dişli çark oranı hesabı içindi farlı bir formül bulmam gerekecek iyigünlerİşlemi makro ile yaptırmak isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. Böylece sonuçlar sadece siz istediğinizde yani makroyu çalıştırdığınızda değişir. İlk verdiğim formüllerde sayfadaki her değişiklikte değerler yenileniyordu.
PHP:Sub Makro1() [C8] = Evaluate("=RandBetween(2, 100)") [D8] = Evaluate("=A8/B8*C8/$A$1") End Sub
tamam yusuf bey tamda bunu demiştim elinize sağlık çokta güzel oldu sınırı rastgeleara 30 60 arası yaptım gerçekten emeğinize sağlık tekrar teşekkür ederimOlabilecek sayıların sınırları nedir?