Depo Satış Listesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Üstadlar Merhaba,
Kafamı yoran çok karışık ve çok fonksiyonlu bir sorunum var. Yardım veya fikirlerinizi rica ederim. Ekteki excel dosyasında Sheet1 deki renkli hücrelere sheet2 deki tarih ve satış tutarları bazında rakamlar gelmesi gerekiyor. Konu ile ilgili bir kaç haftadır kasıyorum.Çözüm bulamadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Sayfa2'de "D" sütunundaki veriler tarih formatına çevrilerek, Topla.Çarpım formülü ile çözüm üretildi.

Kontrol edersiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Üstad Merhaba,
Yoğunluktan anca dönebildim. Öncelikle alakan için teşekkür ederim. Ben bir yerde hata yaptım dosyayı eklerken düzgün ifade edemedim. Biraz komplike bir sorun burdaki. Sayfa1 de bulunan D sütunundaki tarih aralıklarında yapılan ve E sütunundaki miktarlara uygun olarak satılan ürünlerdeki toplam adeti yazmaya çalışıyorum. Burdaki sıkıntı ne tarih aralıklarında nede E sütunundaki satış ve mal fazlası kriterinde bir denge yok. Ben iki ürün ekledim oraya bazı ürünlerde tek tarih bazılarında ise bir kaç tarih aralığı ve onun dışında E sütunundaki kirter daha sıkıntılı 5 mal alınırsa 1 mal bedava veriliyor kriter uyarsa 6 adet olarak yazılması gerekiyor. Yani hem tarih hemde bu tarihlerde alınan malların mal fazlalarıyla adetler ortaya çıkıyor. Kafayı yemek üzereyim tarih kısmını etopla ile halledebiliyorum ama diğer kriter sıkıntıya sokuyor beni
Yardım ve alakalarınız için teşekkürler.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sayın ugomor, merhaba,

Çözümler, bilindiği üzere eklenen örnek dosya ve açıklamalara göre şekil alıyor, eklediğiniz dosya ve açıklamalara göre üretilen çözümler ;

" Burdaki sıkıntı ne tarih aralıklarında nede E sütunundaki satış ve mal fazlası kriterinde bir denge yok. Ben iki ürün ekledim oraya bazı ürünlerde tek tarih bazılarında ise bir kaç tarih aralığı ve onun dışında E sütunundaki kirter daha sıkıntılı 5 mal alınırsa 1 mal bedava veriliyor kriter uyarsa 6 adet olarak yazılması gerekiyor. Yani hem tarih hemde bu tarihlerde alınan malların mal fazlalarıyla adetler ortaya çıkıyor"
şeklinde olduğunda, emek heba oluyor, her şey yeniden planlanmak zorunda kalıyor,

Bu nedenle, bu tür istekleri olan arkadaşların, önce tamamen eksiksiz bir alt yapı ( veri tabanı) düzenleyerek, sonrasında istenen sonuçları elle girilerek örneklenmiş dosyalarını foruma eklemelerini, öneririm.

Bundan dolayı, örnek dosyanızı (varsa) eksiksiz gönderin, yoksa siz olmasını istediğiniz şekliyle ekleyin, olmadı senaryoyu yani nasıl çalıştığınızı anlatın,

Çok komplike bir hareket varsa, yani parametreler çok fazla ise, excel aylar içinde şişer ve verilerin gelmesi, silinmesi, süzülmesi, hesaplanması çok zaman alır,

Bu durumda profesyonel bir yazılım araştırmanız gerekir,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Tekrar Merhaba

Üstadlar dosyayı revize ederek ilgili hücrelere comment ekledim. Önceki yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Sarı Renkteki sütunlar koşullar
Rengarenk olanlar ise sonuçlar

Saygılarımla

Ekli dosyalar