Dergi iade için excel program

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sizden bi ricam olacak yaşım 16 ve excelde o kdr ii değilm ufak bi bakkal dükkanı işletiyor ailem ve bize her gün dergi geliyor yaysattan bunları giriş ve çıkış yapıyoruz her akşam o konuda bir excel tablosu progam bişey istemem mümkün mü. mantığı şöyle geliş tarihi-adı-sayı-adet-fiyat-iade tarihi-iade adeti-net-açıklama olacak.mümkünse yardım edin

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sizden bi ricam olacak yaşım 16 ve excelde o kdr ii değilm ufak bi bakkal dükkanı işletiyor ailem ve bize her gün dergi geliyor yaysattan bunları giriş ve çıkış yapıyoruz her akşam o konuda bir excel tablosu progam bişey istemem mümkün mü. mantığı şöyle geliş tarihi-adı-sayı-adet-fiyat-iade tarihi-iade adeti-net-açıklama olacak.mümkünse yardım edin
Merhaba,

Nasıl bir tablo yapmak istediğinizi bir şablon hazırlayarak eklerseniz daha doğru olacaktır.Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
öncelikle ilginiz için çok sağolun. bi şablon yaptım abi http://rapidshare.com/files/199091161/DERG__304_LER.xls.html bunu geliştirebilirsiniz istediğiniz gibi. bide iade edildiğinde net sayısını vermesi için kod lazım yani adet-iadeadeti=net çok sğl abi
Soruda ne yapılması gerektiği hakkında açıklama yapmamışsınız. Bu yüzden soruyu anlayamadım. Net sayı için G2 hücresine aşaığıdaki formülü yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=ETOPLA($A$2:A2;A2;$C$2:C2)-ETOPLA($A$2:A2;A2;$F$2:F2)
.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
BU formül olmadı abi ben anlatamadım sanrm.bi tarihte dergi gelior şu kadr adet bi taihtede çıkıyor şu kdr adet ve kalan net sayısını veren bi formül.yada dha başka bişy oluşur mu verdğim listeden.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
BU formül olmadı abi ben anlatamadım sanrm.bi tarihte dergi gelior şu kadr adet bi taihtede çıkıyor şu kdr adet ve kalan net sayısını veren bi formül.yada dha başka bişy oluşur mu verdğim listeden.
Sayın nuisangel,

Açıklamalarınızdan soruyu o şekilde anlamıştım, dosyanız üzerinde olması gereken değerleri manuel olarak yazınız ve nasıl yaptığınızı açıklayarak tekrar dosyanızı eklermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
hocam konuya karışmak gibi oldu kusura bakmayın bana da aslında öyle bi excel dosyası lazım ve nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim (konu içeriği:üretilen malın çıkış fişlerini takip edecem bu nedenle tarih ve seri numarası olacak.üretim yapılan mal yaklaşık 20 çeşittir ve gün içerisinde sürekli üretim yapılıyor ben bu üretilen malı sürekli kayıt alacam ve beniim stoğumda ne kadar mal var görebilecem(bunlar bütün çeşitler için uygulanacaktır)lütfen yardımcı olun

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın nuisangel,

Açıklamalarınızdan soruyu o şekilde anlamıştım, dosyanız üzerinde olması gereken değerleri manuel olarak yazınız ve nasıl yaptığınızı açıklayarak tekrar dosyanızı eklermisiniz..

.
değerler derken abi..örnek dosyadakinden yola çıkarak sorabilirsen sevnrm.çok acemiyim bu konuda...ksra bakma abi.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
değerler derken abi..örnek dosyadakinden yola çıkarak sorabilirsen sevnrm.çok acemiyim bu konuda...ksra bakma abi.
Merhaba,

Bir formül verdim yanlış sonuçlar ürettiğini söylediniz. Bende demek istedimki, eklediğiniz dosyada hangi sütunda ne yapılması gerekiyorsa değerleri manuel olarak girerel dosya üzerinde açıklama yapınız ve dosyayı tekrar ekleyiniz. Örneğin G sütununda yani Net Satış sütununda eklediğiniz tabloya göre değerler ne olması gerekiyor gibi..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba,

Bir formül verdim yanlış sonuçlar ürettiğini söylediniz. Bende demek istedimki, eklediğiniz dosyada hangi sütunda ne yapılması gerekiyorsa değerleri manuel olarak girerel dosya üzerinde açıklama yapınız ve dosyayı tekrar ekleyiniz. Örneğin G sütununda yani Net Satış sütununda eklediğiniz tabloya göre değerler ne olması gerekiyor gibi..

.
pardon abi anladım hemen açıklym...d sütunundan g sütunu çıkacak sonuç h sütununda gözükecek..yada dha yaratıcı dha ii bşy tavsiye ediyorsanız bana uyar.sizide yorumyrm çok sğlun...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

H2 hücresine formülünü yazarak alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=ETOPLA($B$2:B2;B2;$D$2:D2)-ETOPLA($B$2:B2;B2;$G$2:G2)
.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
merhaba abi formül oldu eline sağlık...bi ricam dha olacak zor değilse mesela gelen dergileri zamanla kayt yapıcam diğer tarihlerde yazmadan tıklamayla yerleştircem aynı şeklde adet fiyat içinde geçerli olablr.tekrar teşkkürler.