Ders programı yardım!!!

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
LÜTFEN ACİL YARDIM
ekteki dosyamda okulumuz için Ders Dağıtım Programı yapmak istiyorum. butona tıkladığımda B6 Sütunundan Başlayan Veriler, karşılığındaki (C Sütunu) veriler kadar tabloya rastgele aktarılması yapılıyor. Ancak aynı değer aynı sütuna birden fazla aktarılıyor. bunu nasıl engelleyebilirim. İsteğim şu: Dağıtım Yapılırken Aynı Sütuna baksın eğer sütunda aynı değerden varsa uygun olan sütuna aktarsın. ve birde belirlediğim satırlara. yeni üye oldum ve bu ilk sorum. herkese iyi çalışmalar. şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Özel mesajınıza istinaden birşeyler yaptım.
(anlayamadığım noktalar oldu. 1-8 arası sütunlar ne? derslik mi?, ders saati mi?)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın M.Uygun öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. program tam istediğim gibi olmuş, ancak bir-iki yerinde koşul belirtilmesi lazım bir kez daha incelerseniz program istekleri karşılayacaktır. sağolun...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
1-8 aralı ne?
sıralama mı?
derslik mi?
ders saati mi?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın MUYGUN hocam kusura bakmayın ben soruyu eksik sordum. günlerin altında yer alan 1-8 arası sütunlar Ders Saati 1. Ders 2. Ders 3. Ders... mesela öğretmen salı günü ders istemiyor bunu nasıl ayarlayabiliriz. yani bunun gibi bir-iki koşul kaldı bunlarıda ayarlarsak tamamdır. hocam size zahmet veriyorum çok sağolun.. inanın bu sayfayı kısayola aldım ve sabah 9'dan beri merakla bakıp duruyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Önceki dosyayı bir kenara bırakın.
Eki doldurup kullanabilirmisiniz?
Önce dersleri ve dağılımı görmem gerekir. Daha sonra tabloya yerleştirme işlemi yapılacak.
Ayrıca "tümü" diye birşeyin olmaması gerekir. Blok ders olayını ancak bu şekilde çözebiliriz.
Ayrıca hocaların gün ve saat isteklerini bu tablo ile halledebiliriz.
Diye düşünüyorum...
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Hocam ben gönderdiğiniz tabloyu inceledim ancak o tabloyu doldurmamız halinde zaten ders dağılımını yapmış ve bitirmiş oluyoruz. Bu yüzden ben eski dosyaya birşeyler yazdım sadece onları yaparsanız bitmiş olcak. Kişiye özel istekte bu şekilde kalmış olup eşit dağılım yapılması sağlanacak. Bu aşamaya kadar getirdiğiniz için size minnettarım. Sağolun iyiki varsınız..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Blok ders,özel istek saf dışı olacaksa yani sayısı kadar ders kodunun günlerdeki 8 dilime dağılımı sizin için yeterliyse eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Hocam koşulların tamamını belirttim.
Merhaba;
Dosyanızın üzerinde birtakım çalışmalar yaptım.
Ama son 2 koşul (istenilmeyen günlere ders yazmama ve blok ders) oldukça sorunlu.
Bunun için bir bütçe ayırarak delphi ile program yazdırmanız daha mantıklı.
Eki inceleyin.
Sayfaları içindeki uyarılarıda dikkate alarak son sayfaya kadar gezin.
Sonuç sayfasında excelin dağılımını ve bir altındada boş gri hücreler göreceksiniz.
Eğer muhakkak yapılacaksa (blok ders ve günlere ders vermeme) burda manuel yapılabilecek alan oluşturdum.
Tablo kullanılabilir değilse (bana göre istenilenlerin tamamını karşılamıyor) beklirtin ki başka çözümlere açık olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Userformlu hali

Hocam ben gönderdiğiniz dosyaya 2 adet form ekledim. Bu formları kullanarak sizin formüllerinizle programı yapabilirmiyiz. Inceleyebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Satır karıştır (kilitli olanı karıştırma)

Sayın muygun hocam ekli dosyada satır karıştırıcı makro var ve tam istediğim gibi çalışıyor. Ancak, ufak bir sorunum var. Kilitlediğim hücrelerin karışmamasını ve sabit kalmasını istiyorum mümkünmüdür.?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn. meslek5;
Sorunuzu bu başlıkla ilişkillendiremedim.
Eğer üst tablonuzla ilişkili ise tablonun anlaşılır bir kısmını verin ki çözüm yolları açılsın.
Eğer farklı bir soru ise (çözüm üretmeye çalıştığım halde tablonun nerde ne işe yarayacağını bende bilmiyorum) Sorunuzu yeni bir başlıkla dile getirin.

Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın MUYGUN Hocam yapmak istediğim şey şu; ders programına elle giriş yapcam ancak, çakışmaları engellemek için böyle bir makro buldum ve makronun sonuna " if [a1] > 0 Then " ve Makro çalışsın diye bir eğer girdim ve a1'ede eğer formülü yaptım çakışma olduğunda 1 sayısını gösteren işte bu esnada makro bir tur daha atacak ve bir tur daha derken taki hiç çakışma olmadığında duracak. aslında tam aradığım ve yapacağım işleme çok uygun olan bir makro. sizden istediğim aynı makro üzerinde kilitli olan hücreleri karıştırma ve sabit bırak olayı. elinize sağlık hocam ama sizin yaptığınız formülde satırlar değil sütunlar karışıyor. benim istediğim satırların aynen benim ek dosyamda olduğu gibi karışması ilaveten kilitli hücrelerin karışmaması lazım.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
13 nolu mesaj ekini tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın hocam size çok teşekkür ederim. Sizin gibisi zor bulunur. Emeğinize ve hiç geri çevirmeyen o temiz yüreğinize sağlık.