detaylı ders programı yapma

Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
sitenizi çok beğenerek takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. benim sorum ders programı ile olacak sitedeki ders programlarını inceledim ve anladığım kadarıyla çarşaf yöntemi kullanılarak yapılan ek de ekli olan mt.fuji-çarşaf liste.rar adlı dosyayı buldum ve inceledim. burada benim istediğim cumartesi pazar olmayacak ve ders saatleri 12 saat değil 10 saat olacak şekilde ayarlanması ve de pazartesi ilave edilmesi bu konuda bana yardımcı olursanız teşekkür ederim. şuan ne dediğimi anlamamış olabilirsiniz ama ekdeki dosyayı incelerseniz anlarsınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.05.2019
Yıllık soru takip formu oluşturma diye bir dosya ekledim yardımcı olan olmadı yardımcı olurmuusnuz

Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
Merhaba;
Aynı şablon işinizi görüyorsa eki deneyin.
İyi çalışmalar.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BİR RİCAM DAHA OLACAK SİZDEN MÜMKÜNSE TABİ h SAYFASINI DETAYLI OLARAK ANLATABİLİR MİSİNİZ? BANA ÇOK KARIŞIK GELİYOR BİR KISMINI ÇÖZDÜM GİBİ AMA KALAN KISMI ÇÖZMEKTE ZORLANIYORUM ADIM ADIM ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BİR RİCAM DAHA OLACAK SİZDEN MÜMKÜNSE TABİ h SAYFASINI DETAYLI OLARAK ANLATABİLİR MİSİNİZ? BANA ÇOK KARIŞIK GELİYOR BİR KISMINI ÇÖZDÜM GİBİ AMA KALAN KISMI ÇÖZMEKTE ZORLANIYORUM ADIM ADIM ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM.
Merhaba;
h sayfasını açmak gerekirse;
h sayfası genel sayfasındaki A5 : P155 aralığına girilen verilerin tasnifinden , kullanılacak açılır listelerin oluşturulmasından ve gn-süz sayfasındaki seçimlere göre alınacak verilerin hazırlanmasından ibaret.
Aşağıdaki açıklama her sütun için 6. satır verisinin anlam ve açıklamasını içerecek.
A6=genel sayfasında her ders dağılımı 3 satırı kapsadığı için veri olması gereken satır no'su yazdırılıyor.
B6=gün belirleniyor.
C6=Ders no belirleniyor.
D6=Saat belirleniyor.
E6=ders+gün+saat+sınıf adı+ders adı+derslik+hoca adı 20 karaktere tamamlanarak birleştiriliyor.
E6 : Q6= yukardaki işlemin aynısı genel sayfasında ders yazılabilen her sütun için tekrar ediliyor.
R6: S6=Satır ve sütun sayısı yazılıyor.
T6= birleştirilmiş veri alınıyor.
U6=birleştirilmiş veri içerisinden ders no alınıyor.
V6=birleştirilmiş veri içerisinden gün alınıyor.
W6=birleştirilmiş veri içerisinden saat alınıyor.
X6=birleştirilmiş veri içerisinden derslik alınıyor.
Y6=birleştirilmiş veri içerisinden ders alınıyor.
Z6=birleştirilmiş veri içerisinden bölüm alınıyor.
AA6=birleştirilmiş veri içerisinden hoca adı alınıyor.
AB6=alınan verinin satır ve sütun no'su belirleniyor.
AC6=gn-süz sayfasında kullanılmak üzere tablodaki saatler teke indirgenerek büyüklük sayısal değeri alınıyor.
AD6 : AG6=diğer gerekecek veriler için yukardaki işlemin aynısı tekrarlanıyor.
AH6=Rasyonal sıra no'su
AI6 : AM6=açılır listeler için kullanılacak veriler hazırlanıyor. 1. satırda ise bu listelerin adresi belirleniyor ve ilgili alanlar için 1. satırdaki hücreler isimlendiriliyor.
AO6 : AI6 = gn-süz sayfasında mavi alanlardaki seçimler boş yada veri varsa kriterine göre boş ve uyan veriler için 1 değeri yazdırılıyor.
AV6=seçimler toplamı 7 yani tüm kriterler 1 ise aranan veri satırı anlamında AV sütununda ilgili hücrede 1 değeri yazdırılıyor.
AW6 AV6 değeri 1 yani aranan veri anlamında ise gün+saat+derslik verileri birleştiriliyor. (gn-süz sayfasındaki arama için kullanılacak)
AX6 : AZ6= 1 değeri veren satırlar için ders adı,bölüm ve hoca adı verisi alınıyor.

Aslında detaylı incelediğimde bunun daha kısalabileceğini gördüm. (ama bunun için zaman ayırmak gerekiyor)
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
ayrıntı için teşekkür ederim ve inceleyerek vede zaman ayırarak (final haftasında olmama rağmen) çözmeye çalışacam .. programı incelediğim de gn-süz sayfasında pazartesi ve salı günleri seçtiğim de değerler 0 gösterirken ve tabloya hiç bir veri gelmediğini görüyorum neden böyle oluyor ? diğer günlerde bir sıkıntı yok.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
ayrıntı için teşekkür ederim ve inceleyerek vede zaman ayırarak (final haftasında olmama rağmen) çözmeye çalışacam .. programı incelediğim de gn-süz sayfasında pazartesi ve salı günleri seçtiğim de değerler 0 gösterirken ve tabloya hiç bir veri gelmediğini görüyorum neden böyle oluyor ? diğer günlerde bir sıkıntı yok.
Merhaba;
2 nolu mesaj ekini deneyin.
Ayrıca gn-süz sayfasında seçim yaparken (mavi hücrelerde) seçim yapmadığınız hücrenin boş olmasını sağlayın.(yani hücreyi delete ile silin.)
Tablo 1 görüntü ekranına sığmayacağı için tablonun tamamını kontrol edin. (pazartesi günü üstte kalmış olabilir)

Eğer buna rağmen sonuç alamıyorsanız hatalı sonuç verdiği şekliyle tabloyu buraya ekleyin tekrar bakalım.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
Merhaba;
2 nolu mesaj ekini deneyin.
Ayrıca gn-süz sayfasında seçim yaparken (mavi hücrelerde) seçim yapmadığınız hücrenin boş olmasını sağlayın.(yani hücreyi delete ile silin.)
Tablo 1 görüntü ekranına sığmayacağı için tablonun tamamını kontrol edin. (pazartesi günü üstte kalmış olabilir)

Eğer buna rağmen sonuç alamıyorsanız hatalı sonuç verdiği şekliyle tabloyu buraya ekleyin tekrar bakalım.

İyi çalışmalar.
hocam denedim ama yine bir sonuç alamadım örneğin gün bazlı değil de hoca bazlı seçim yaptım bu sefer ve Y.AYDENIZ adlı hocayı seçtım normalde pazartesi ve salı günleri bu hocanın dersi var ama onlar tabloya gelmıyor diğer günlerde dersi var onlar geliyor.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sonuç alamadığınız tabloyu (yaptığınız seçim dahil) buraya ekleyin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bir şekilde formül adresleri kaymış.(gn-süz sayfasında cuma gününün F127-R156 aralığını kopyalayıp;
Pazartesi için F7 hücresine, Salı için F37 hücresine yapıştırırsanız sorun çözülür. (düzeltme sonuç vermezse bilgi verin. Ben düzelttiğim dosyayı ekleyeyim.)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
Merhaba;
Bir şekilde formül adresleri kaymış.(gn-süz sayfasında cuma gününün F127-R156 aralığını kopyalayıp;
Pazartesi için F7 hücresine, Salı için F37 hücresine yapıştırırsanız sorun çözülür. (düzeltme sonuç vermezse bilgi verin. Ben düzelttiğim dosyayı ekleyeyim.)
İyi çalışmalar.
dediğinizi yaptım çalışıyor ama bu seferde farklı bir sorun ortaya çıktı kopyalama yaptım ve kopyalama yaptıktan sonra gün bazlı seçim yaptığımda pazartesi ve salı günleri sabit kalıyor yani yukarıdan pazartesi seçtiğim de pazartesini ve salı yı gösteriyor salı seçtiğim de de aynı.. diğer günleri seçdiğimde her defasında pazartesi salı var örneğin perşembe seçtiğim de tabloda pazartesi salı oluyor çarşamba olmuyor birde seçtiğim gün perşembe oluyor normalde sadece perşembe günün dersleri ve hocaları gözükmesi gerekiyor siz düzeltim eke ekleseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
dediğinizi yaptım çalışıyor ama bu seferde farklı bir sorun ortaya çıktı kopyalama yaptım ve kopyalama yaptıktan sonra gün bazlı seçim yaptığımda pazartesi ve salı günleri sabit kalıyor yani yukarıdan pazartesi seçtiğim de pazartesini ve salı yı gösteriyor salı seçtiğim de de aynı.. diğer günleri seçdiğimde her defasında pazartesi salı var örneğin perşembe seçtiğim de tabloda pazartesi salı oluyor çarşamba olmuyor birde seçtiğim gün perşembe oluyor normalde sadece perşembe günün dersleri ve hocaları gözükmesi gerekiyor siz düzeltim eke ekleseniz çok sevinirim teşekkür ederim.
Merhaba;
7 kriterli süzme yapılan tabloda tabiki tüm günler ve saatler görünecek. Tablonun mantığı kritere uyan veri varsa tabloya getirmek (yoksa tablonun yapısını bozmak değil)
Eğer seçtiğim kritere ait "var olan verileri" tabloda görmek, diğerlerini gizlemek istiyorum diyorsanız eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
anladığım kadarıyla bu ecxel dosyası hazır bir haftalık ders programından seçilen kriterlere göre veri süzüyor. peki hoca sınıf gibi verileri girip excel in bize bir program yaratmasını nasıl sağlayabiliriz?

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar dediğim gibi bu işi yapabilecek bir excel dosyasına ihtiyacım var çok acil. olay şu: derslikler, hocalar ve dersler gibi veriler hazır olacak. kullanıcı hocaların boş günlerini seçecek ve excel bize optimal bir ders programı verecek. fonksiyonlarla gerçeklemeyi çok denedim ama vba bilmeden imkansız gibi görünüyo...