diğer pc de hata veriyor initialize ve activate ' de

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
merhaba arkadaşlar.
forumdan faydalanarak yapmış olduğum bir program var ve bitti.ama kullanacak olan kişinin bilgisayarına yüklediğimde programda hatalar çıkıyor.
userform initialize ve activate kısımlarında hata veriyor.
ama kendi bilgisayarımda herşey gayet normal çalışıyor.
fikri olan bir arkadaş varmı bu konuda.
saygılarla
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
ek

arkadaşım bir ek yollarsan bizde test etmiş oluruz... :)

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın arkadaşım dosyanın boyutu büyük.ama sana şöyle anlatayım.diğer bir arkadaşada gönderdim ondada aynısı oldu.ayrıca şirkette bulunan tüm pc lerde denedim aynısı oluyor.istersen mailine atayım dosyayı.?

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
nedenler

arkadaşım nedenler arasında çok çeşitli maddeler olabilir mesela activex denetimi varsa ve başka bir pc'de bu reference yoksa hata verebilir ancak açılışta uyarı da verebilir ya da initialize olayı userform açılmadan yapılan olayları anlatır burada herhangi bir koşul sağlanmamış olabilir ancak bu durumda aynı şey senin içinde geçerli olabilirdi yada API işlevi kullandıysan gerekli ".dll" dosyası onlarda olmayabilir ya da eventlar gerçekleşmemiş olabilir ya da herhangi bir araç (tool) onlarda yoksa hata verebilir mesela özel denetimlerden "dtpicker" , "listview" , "viewctl" , gibi...

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
herhangi bir araç (tool) onlarda yoksa hata verebilir mesela özel denetimlerden "dtpicker" , "listview" , "viewctl" , gibi...
Büyük olasılıkla sebep bu olmalı..
Kullandığınız özel nesnelerin .ocx lerini diğer bilgisayara kopyaladıktan sonra
Başlat > Çalıştır da şunu yazıp çalıştırın.
Kod:
regsvr32 denetimadı.ocx

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
sayın emrexcel fikirlerin için teşekkürler.hatırlarsan dtpicker benim pc de yokdu.ve senin vermiş olduğun adres üzerinden indirip vb tanıttım.sonrasında herşey normal oldu.aynı işlevi diğer pc de yaptım.dtpicker orayada tanıttım.ama anlamadığım bişey oldu.fikirlerini dikkate alıp deneyecem.ama olmazsa ne yapmalıyım.misal bir örnek daha vereyim .userform üzerinde gif resim var.ve çok normal bir şekilde çalışıyor.ama aynı userformda label üzerinde kayan yazı var formdan yararlandığım bir örnekdi buda.yalnız kayan yazı kısmı hata veriyor.intialize kısmında hata veriyor.
bir başka userformda listbox ların toplamını labelde gösterdiğim kod var.aynı hata ondada oluyor.
initialize kısmında sadece comboboxları tanıttığın kod varsa problemsiz çalışıyor.
ilgine teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2002, türkçe
Visual Basic de Tools>References kısmında MİSSİNG ile başlayan yer varsa başındaki tik i kaldır.