Diğer Sayfadan veri alma 2

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar,

ekteki dosyada "satın alma" ile ilgili veriler bulunmakta.

veri girişi sayfasından, analiz sayfasına istediğim verileri nasıl alabileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz? (sayfa içinde açıklama mevcut)

Not: mustafaine rumuzlu arkadaşım bu konu ile alakalı bir formül önermişti ama ne yazıkki ben bir şey anlayamadım, bayağı bir uğraştım fakat istediğimi yapamadım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
dosyani ektedir, yalniz sadece bir ornegini yaptim, anlamaniz icin diger bolumlerini yapmiyorum fakat gerekli aciklamalari yapacagim..

oncelikle ben siparis miktarini bulmak icin iki veriyi kullandim,
1 tedarikci firma
2 siparis miktari

bunlara isim atamasi yaptim

=SUMPRODUCT((A3=Tedarikçi_Firma)*(Sipariş_Miktarı))

name manager`da ='Veri Girişleri'!$H$3:$H$3000
arasi olan sisim atamalarini gorebilirsiniz..

simdi yapmaniz gereken diyelim fatura miktarini yapmak icin fatura_miktari diye bir siim atamasi yapip araligini ='Veri Girişleri'!$I$3:$I$3000 vermek olacaktir...

ve analiz sayfasinda AHMET NACİ SAĞLAM icin fatura miktari bolumune =SUMPRODUCT((A3=Tedarikçi_Firma)*(fatura_miktari)) yazmak olucak..

Anlatabildigimi umuyorum, eksiklerinizi ve sorularinizi cekinmeden sorun lutfen; kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Not: mustafaine rumuzlu arkadaşım bu konu ile alakalı bir formül önermişti ama ne yazıkki ben bir şey anlayamadım, bayağı bir uğraştım fakat istediğimi yapamadım.
Bu arada konuya donup bakmadim kamsal fakat pek yaptigim bisey degildir, konuyu anlatmamak; oyle bir durum soz konusu oilduysa kusura bakmayin..

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Diğer Safalardan Veri Alma 3

Merhaba Sayın Mustafaine,

Dediğiniz gibi işlemleri yaptım. Ancak bir kaç sütunda sorun çıktı, çözemedim. Bir göz atarsanız sevinirim.

Ayrıca ilginize tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
o uc satirin problemi nedir anlayamadim :(

yeni bir dosyada yeniden yaptim bisey farketmedi..

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba Sayın Mustafaine,

Dediğiniz gibi işlemleri yaptım. Ancak bir kaç sütunda sorun çıktı, çözemedim. Bir göz atarsanız sevinirim.

Ayrıca ilginize tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla
Verilerinizi kontrol edin. Sayıların arasına 180T gibi, #value - #Değer gibi bir hata sonucu var mı?

Ayrıca tek koşullu durumlarda SUMPRODUCT-TOPLA.ÇARPIM yerine SUMIF-ETOPLA fonksiyonunu kullanın.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın mustafaine, Sayın Yurttas,
Her ikinize de çok teşekkür ediyorum yardımlarınızdan ve ilginizden dolayı. Dosya üzerinde biraz daha uğraşacağım. Sorun olduğundan yine siz üstadlara başvuru yapacağım.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Verilerinizi kontrol edin. Sayıların arasına 180T gibi, #value - #Değer gibi bir hata sonucu var mı?

Ayrıca tek koşullu durumlarda SUMPRODUCT-TOPLA.ÇARPIM yerine SUMIF-ETOPLA fonksiyonunu kullanın.

.
hocam niye 180 :) sayilarin arasinda 180k var :)