DİĞer Sekmelerde GİrdİĞİm DeĞerlerİn, Bİr Sekmede KendİlİĞİnden Lİstelenmesİ Hususu..

Excel Vers. ve Dili
Office 2003, Office 2007 ve OpenOffice Türkçe
Merhaba,

Yaptığım çalışmada her müşteri için bir sekme açtım. Bunun dışında da elimde bir Kasa sekmesi bulunuyor ki asıl problemim bu sekmede. Diğer müşteri sekmelerinde girdiğim değerlerin kasa sekmesinin listesindeki dolu satırın hemen altındaki satıra kendisini otomatikman yerleştirmesini istiyorum. Böylece para hareketinin özetini kasa sekmesinde, müşterilerin yaptığı parasal faaliyetleri de kendi sekmelerinde görebileceğim. Kasadaki müşteri no sütununa da mevcut olan satırın hangi sekmeden geldiğini öğrenmek için sekmenin isminin geçmesinin faydalı olacağı kanaatindeyim.

Yani diğer bir sekmede girdiğim tüm değerlerin sırasıyla ve kendiliğinden diğer bir sekmede geldiği sekme adı da dahil listelenmesini istiyorum ama benim Excel bilgim bunu yapacak seviyede değil. Sanırım bu istediğim şey makro kodu ile oluyor, ama makro ile ilgili hiçbir fikrim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hüseyin MERCAN ( huseyin.mercan-at-gmail.com) :yardim:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office xp tr
Örnek olması açısından tüm sayfaların H4:I4 hücresindeki veriyi KASA sayfasında A hücresinden itibaren alt alta sıralar.
Sub aktar()
Application.ScreenUpdating = False
Set s1 = Sheets("KASA")
For i = 2 To Sheets.Count
Sheets(i).Range("H4:I4").Copy
say = WorksheetFunction.CountA(s1.[A1:A65000]) + 1
s1.Range("A" & say).PasteSpecial
Next
Set s1 = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2003, Office 2007 ve OpenOffice Türkçe
Merhaba

Örnek olması açısından tüm sayfaların H4:I4 hücresindeki veriyi KASA sayfasında A hücresinden itibaren alt alta sıralar.
Sub aktar()
Set s1 = Sheets("KASA")
Sheets(i).Range("H4:I4").Copy
say = WorksheetFunction.CountA(s1.[A1:A65000]) + 1
Next
Set s1 = Nothing
End Sub
Cevap için teşekkürler. Verdiğiniz kodu şu şekilde değiştirdim buna rağmen verdiği başka bir sekmede girdiğim değeri KASA sekmesinin ilk satırına yerleştirmeyi denedi ve bunda da yanlış değer şeklinde hata verdi. Sanırım kodu yanlış mı değiştirdim? Değiştirdiğim yerlerin altını çizdim.

Sub aktar()
Set s1 = Sheets("KASA")
Sheets(i).Range("A4:J4").Copy
say = WorksheetFunction.CountA(s1.[A4:A65000]) + 1
Next
Set s1 = Nothing
End Sub

Soruyu kısaca şu şekilde sorsam belki faydası olur...

1- Kasa sekmesinin sağında bulunan tüm sekmelerde A'dan H'ye kadar olan satırlara girdiğim değerlerin her seferde, kasa sekmesinin listesindeki 3 nolu satırın altından başlayacak şekilde, dolu satırın hemen altındaki satıra -yine A'dan H'ye kadar olan satıra- kendisini otomatikman yerleştirmesini nasıl sağlayabilirim?
2 - Kasadaki müşteri no sütununa da, satırın hangi sekmeden geldiğini anlayabilmek için sekme adının geçmesini nasıl sağlayabilirim?

Her seferinde elimle kopyala yapıştır yapmak daha mı kolay olur? :D