Dikey ara ya da vba ile mizandan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar ,

Ekteki örnekte görüldüğü gibi mizanlardaki bakiye(borç ve alacak bakiyelerindeki)

sayfa 2 de bulunan hesapların karşısına çekmesini istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir? dikey ara gibi bir fonksiyon varmış sanırım o nasıl kullanılır eğer bunun için uygunsa? ya da vba kodu nasıl olmalıdır? Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler

Not:
Mizanın bir kısmı bulunuyor örnekte,tamamında sayfa 2 de bulunan hesap isimlerinin hepsi mevcut olmayabiliyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba aşağıdaki formülü Sayfa2 deki d5 hücresinden başlayarak ilgili yerlere kopyalayınız.
Yalnız Sayfa 1 deki hesap adı ile hesap adı ile sayfa2 deki hesap adının aynı olmasına dikkat ediniz.

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$65536=$B5)*(Sayfa1!$G$2:$H$65536))

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba mehmetkoca sizin formülünüzde bir hata var sanıyorum * dan sonraki bölümde sayfa1!$ kısmında ,doğrusunu yazmanız mümkün mü acaba?
Teşekkürler

mersoy58 sizin uygulamanızda etopla konusu daha yoğun ben sadece aynı metnin karşısına seçilmiş bir hücredeki rakamın geçmesini istiyorum ,yani sanırım düşey ara fonksiyonu bu işe yarıyor metinlerin aynı olduğunu anlayıp sayfa2 deki o metnin karşısına,sayfa1 de aynı metnin karşısında bulduğu rakamı yazacak(benim seçitğim bir hücredeki ki bu bakiye hücresi olacak)

var mı acaba bir fikri olan?

Çok Tşkler

Excel Vers. ve Dili
office 2007
=DÜŞEYARA(B5;Sayfa1!B2:G12;6;0) bu formulu kullanınız ben borc kalanını cektım sayfa 1 den siz hangı degerı getırmek ıstıyorsan onun oldugu sutunun sayısını yazınız "6" degerının yerıne ayrıca isimlerin aynı olması gerekir. o kısma dikkat ediniz.