- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 İngilizce
Merhaba,
Ekli tabloda il ve bağlı ilçe bilgileri mevcut,
Öncelikle Buradaki ilçe bilgileri "Yatay-Dizi" sayfasında göründüğü gibi; ilçeler sayfasındaki bilgileri iki boyutlu (dikey:81, yatay: 40 gibi..) bir diziye aktarmak istiyorum.
devamında ise dizi içinde bazı işlemler yapacağım.
Dizide boş olan ilçe bilgileri boş gelsin çok önemli değil, önemli olan dolu olanların doğru gelmesi
Dizi(1,1) = "Seyhan"
Dizi(2,3) = "Çelikhan"
Dizi(2,12) =""
.....
..........
...............
gibi..
Dizide boş olan ilçe bilgileri boş gelsin çok önemli değil, önemli olan dolu olanların doğru gelmesi,
işin açıkçası for .... next ve if .... End if ile uzun-uzun kod yazarak yapılabilir ama; ben daha pratik bir çözüm arayışı içindeyim
ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler
iyi çalışmalar.
Ekli tabloda il ve bağlı ilçe bilgileri mevcut,
Öncelikle Buradaki ilçe bilgileri "Yatay-Dizi" sayfasında göründüğü gibi; ilçeler sayfasındaki bilgileri iki boyutlu (dikey:81, yatay: 40 gibi..) bir diziye aktarmak istiyorum.
devamında ise dizi içinde bazı işlemler yapacağım.
Dizide boş olan ilçe bilgileri boş gelsin çok önemli değil, önemli olan dolu olanların doğru gelmesi
Dizi(1,1) = "Seyhan"
Dizi(2,3) = "Çelikhan"
Dizi(2,12) =""
.....
..........
...............
gibi..
Dizide boş olan ilçe bilgileri boş gelsin çok önemli değil, önemli olan dolu olanların doğru gelmesi,
işin açıkçası for .... next ve if .... End if ile uzun-uzun kod yazarak yapılabilir ama; ben daha pratik bir çözüm arayışı içindeyim
ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler
iyi çalışmalar.
Ekli dosyalar
-
40.2 KB Görüntüleme: 7