mustafakayali
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- office 2024 pro plus
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 13-09-2026
Problem Tanımı
TAKAS TAKİP CETVELİ SAYFASI "Bu sayfada I sütununa açılır liste ekleyeceğim bu liste fazla mesai ekranına veri girildikçe bu sayfaya ilgili sicile göre benzersiz koddan seçilecek ve o benzersiz kod seçildiği için o açılır listede artık görünmeyecek veri bulunduğu için boş getiriyor. yapay zekadan formül istedim fakat yapamadım. iş yerinde EXCEL 2016 kullanıyorum. Yardımcı olur musunuz?
- Takas Takip Cetveliisimli bir Excel sayfanız var. Bu sayfanın:
- B sütununda sicil numaraları giriliyor.
- G sütununda açılır bir liste oluşturmak istiyorsunuz.
- Açılır liste, Fazla Mesai Girme Ekranısayfasından veri çekecek:
- B sütununda, girilen sicil numarasıyla eşleşen satırları bulacak.
- Aynı satırdaki L sütunundaki verileri çekecek.
- Dinamik bir yapıistiyorsunuz:
- Sicil numarasına göre sadece ilgili satırlardaki veriler (L sütunu) açılır listede görünecek.
- Fazla Mesai Girme Ekranı sayfasında 5000'e kadar satır olabileceği için bu büyük bir aralıkta çalışmalı.
- Boş satırlar varsa onları yok saymalı.
- Takas Takip Cetveli sayfasına B sütununa Sicil numarası (örneğin 100) girildiğinde, Fazla Mesai Girme Ekranı sayfasındaki B sütununda bu sicile karşılık gelen L sütunundaki tüm satırları bulmak.
- Bu satırlardaki L sütunundaki değerleri dinamik bir şekilde açılır listeye eklemek.
- Açılır liste sadece ilgili sicil için sonuçları göstermeli ve boş olan satırları içermemeli.
TAKAS TAKİP CETVELİ SAYFASI "Bu sayfada I sütununa açılır liste ekleyeceğim bu liste fazla mesai ekranına veri girildikçe bu sayfaya ilgili sicile göre benzersiz koddan seçilecek ve o benzersiz kod seçildiği için o açılır listede artık görünmeyecek veri bulunduğu için boş getiriyor. yapay zekadan formül istedim fakat yapamadım. iş yerinde EXCEL 2016 kullanıyorum. Yardımcı olur musunuz?
Son düzenleme: