- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 11-01-2024
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta düzgün izah edebildim mi bilmiyorum ama örnek bir çalışma dosyamda (ekteki) bulunan verilerin bazı alanlarını checkbox kullanarak seçip pdf olarak kaydetmek istiyorum. Yani 1'inci satırda bulunan başlıkların hepsini dinamik yapıda çekip liste halinde checkboxlarla sadece seçtiğim alana ait sütundaki verileri pdf dosyasına çekmek istiyorum.
Bu konu ile ilgili çalışmamda sadece başlıkları çekebildim ama checkboxlarda işaretleme yaptığımda ilgili sütunun diğer değerlerine erişemedim. Dizi kullanarak aldığım başlıkları checkbox kullanarak işaretleme yaptığımda sonuç döndüremiyorum bir türlü. Burada takılıp kaldım. Dosyayı ve kodlarını paylaşıyorum. Vakit ayırıp inceleyebilirseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar dilerim.
Bu konu ile ilgili çalışmamda sadece başlıkları çekebildim ama checkboxlarda işaretleme yaptığımda ilgili sütunun diğer değerlerine erişemedim. Dizi kullanarak aldığım başlıkları checkbox kullanarak işaretleme yaptığımda sonuç döndüremiyorum bir türlü. Burada takılıp kaldım. Dosyayı ve kodlarını paylaşıyorum. Vakit ayırıp inceleyebilirseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar dilerim.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim basliksay As Variant
Dim i As Integer
Dim dizi() As String
sonsutun = Range("A1").End(xlToRight).Column 'A1 hücresinden başlayan ve devam eden son sutun sayısı
ReDim dizi(1 To sonsutun) 'Dizi sayısı değişebilen (dinamik) dizi tanımlası *redim
For i = 1 To sonsutun
Set cb = UserForm1.Controls.Add("Forms.CheckBox.1") 'cb değişkeni userform1'e checkbox ekleme aşaması
cb.Caption = Worksheets("Sayfa1").Cells(1, i) 'checkboxın yanında gözükecek metin
'cb margin değerleri
cb.Left = 10
cb.Top = 5 + ((i - 1) * 20)
dizi(i) = cb.Name 'checkbox idlerinin dizi içerisine atılması
Next i
End Sub
Ekli dosyalar
-
27.5 KB Görüntüleme: 3
Son düzenleme: