DİNAMİK TABLO OLUŞTURMA

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 - TR - 64 BİT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-07-2023
Merhabalar, Ramazan Bayramınız mübarek olsun!

Aşağıdaki linkteki örnek tabloda, giriş sekmesindeki D4 hücresindeki yılı değiştirdiğimde, veri sekmesindeki tablonun otomatik olarak güncellenmesini istiyorum. Yani, örneğin D4 hücresine 2028 yazdığımda, veri sayfasındaki 2028 tablosunun dinamik olarak getirilmesini sağlamak istiyorum.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029

Aşağıdaki linkteki örnek tabloda, giriş sekmesindeki D4 hücresindeki yılı değiştirdiğimde, veri sekmesindeki tablonun otomatik olarak güncellenmesini istiyorum. Yani, örneğin D4 hücresine 2028 yazdığımda, veri sayfasındaki 2028 tablosunun dinamik olarak getirilmesini sağlamak istiyorum.

Tablolarınızın hepsi alt alta olmadığı için dizi formülü kullanmak zorunda kaldım. Eğer formülün içine girerseniz CTRL SHİFT ENTER ile basarak çıkınız. Dosyayı ekten indirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 - TR - 64 BİT
03-07-2023
Tablolarınızın hepsi alt alta olmadığı için dizi formülü kullanmak zorunda kaldım. Eğer formülün içine girerseniz CTRL SHİFT ENTER ile basarak çıkınız. Dosyayı ekten indirebilirsiniz.
link olarak eklermisiniz rica etsem

Gata

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excelde 2016 Türkçe
21-09-2027
Volkan Bey Hocam Bayramınız kutlu olsun Sitede gezinirken soruyu gördüm 365 versiyonlara göre formül yazabilir misiniz Amacım sadece bilgi amaçlıdır selamlar Allah'a emanet olun

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Volkan Bey Hocam Bayramınız kutlu olsun Sitede gezinirken soruyu gördüm 365 versiyonlara göre formül yazabilir misiniz Amacım sadece bilgi amaçlıdır selamlar Allah'a emanet olun
Merhabalar hocam. 365 kullanmiyorum o yüzden formulu deneme sansim yok. Ama şöyle olabilir. Yatayyig veya duseyyig yapilip. Daha sonra yila gire kaydir formulunun baslangic yili secilip ona gore veriler getirilebilir.

Gata

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excelde 2016 Türkçe
21-09-2027

İyi Bayramlar Onur Bey Bu Örneği Volki-112 tarafından eski versiyonlara göre yapılmış olup bu grupta ya da başka gruplarda 365 versiyonlarda kullanılan formüller ile yapılması için sakıncası yoksa sorablirmiyiniz.Sitede Gezinirken gördüm Sadece bilgi amaçlı selamlar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 - TR - 64 BİT
03-07-2023
Link
Üstadım ellerine sağlık inan bu şekil yapmayı hiç düşünemedim hatta mevcut haliyle bile tabloma uyarlayamadım :)
eğer kullanmak istediğim tabloyuda düzenleyebilirsen çok mutlu olurum. Emeğine sağlık teşekkür ederim şimdiden.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Üstadım ellerine sağlık inan bu şekil yapmayı hiç düşünemedim hatta mevcut haliyle bile tabloma uyarlayamadım :)
eğer kullanmak istediğim tabloyuda düzenleyebilirsen çok mutlu olurum. Emeğine sağlık teşekkür ederim şimdiden.

istediğin formülü yazdım. bu sefer dizi formülü yerine normal formül kullandım. Dosyanda makro vardı o makroyu kapattım formüle engel oluyordu. Linkten indirebilirsin.