Dış veri al

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar sitede çok aradım, bir çok ilkel yol denedim ama olmuyor.
İstediğim başka bir excel dosyasının yolunu ve hangi sayfa olduğunu userform üzerinde belirterek o sayfayı alıp benim excel dosyam üzerinde istediğim sayfa üzerine yapıştırmak.
Dış veri al ile makro yaptım ama bu makro ben hangi sayfada çalıştırırsam oraya gelip yapıştırıyor, benim belirttiğim sayfaya yapıştırmasını nasıl sağlarım. Aman bir yardım. Ekli dosyamdaki grup girişi tuşuna basarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Alpi, elinize sağlık, güzel örnek hazırlamışsınız.
Örnekte işime yarayacak gibi duruyor, biraz çözüp kendi dosyama uyarlamaya çalışayım hemen:) çok sağolun

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhabalar,
Dış veri aktarmak için sayın Alpinin örneği çok güzel fakat, bir o kadarda karışık,
bir türlü çözemedim, bir çok döngünün arasında hangisinin aktarma yaptığını anlayamadım.
sadece dış veri al için bir formül yazabilecek arkadaş varmı?

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Veri dosyasının sayfa1'ini C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Hesap 'ın sayfa1'ine atabilecek bir kod gibi. ve veri dosyasını silmeden sadece kopyalayacak.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Sayın melphisto uygulamanın karışık gelmesi API kullanıldığından kaynaklanıyor olabilir.
Uygulama içerisinde yardım mevcuttur. Soru İşareti(?) simgesine tıklatarak yardımı görüntüleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Alpi, örneğiniz gerçekten çok güzel olmuş, harika çalışıyor
Ama ben veri alma kısmını kendi yaptığım dosyama ekleyip, veri aktarımı yapıldıktan sonra, o gelen verileri süzmek tarihe göre kıyaslamak v.s falan istiyorum.
Yani sadece aktarmayı yaptığınız kodları göstersenizde ben onları değiştirerek öğrenmeye çalışsam olurmu.
(Pardon bu arada yardım kısmınız sadece programın kullanımıyla ilgili, o yüzden benim pek işime yaramadı)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Yapmak istediğiniz şey çalıştığınız dosyadan bir tek dosyaya sadece bir kere sayfa göndermek ve sonra bu sayfa üzerinde işlem yapmak mı? Eğer böyle ise yukarıda örnek verdiğim link sizin için değil.

Eğer yanlış anladıysam düzeltiniz ve tam olarak yapmak istediğinizi açıklayınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Alpi öncelikle ilginize teşekkürler,
Yapmak istediğim aslında basit, bazı şeyleri listelemek v.s için ya değerleri kendim gireceğim yada başka bir excel sayfasından alacağım. Sorum başka bir sayfadan alıp nasıl çalıştığım dosyanın içindeki herhangi bir sayfama atacağım.
Excelin "Dış veri al" seçeneği tam istediğim gibi fakat bunu makro yapınca, makroyu nerede çalışırırsam oraya gelip yapıştırıyor. Ama ben buttonu başka yere koymak verileri başka sayfaya yapıştırmak istiyorum.
Anlatamadıysam kusura bakmayın ne olur.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Sayın melphisto yapmak istediğiniz aşağıdakilerden hangisi

1-Çalıştığım dosyadaki bir sayfayı başka bir dosyaya kopyalamak istiyorum
2-Çalıştığım dosyadaki bir sayfada bulunan verileri aynı dosyada bir başka sayfaya yazdırmak istiyorum
3-Çalıştığım dosyadaki bir sayfada bulunan verileri başka dosyadaki sayfaya yazdırmak istiyorum

Eğer burada yapmak istediğiniz şey yoksa en baştan tam olarak ne yapmak istediğinizi açıklayınız.

(Kusura bakacak birşey yok dostum birbirimize yardımcı olmak için buradayız.)

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Ne yazıkki sayın Alpi bunlardan biri değil,

4- Çalışmadığım bir dosyadaki bir sayfayı, çalıştığım dosyadaki belli bir sayfaya kopyalamak istiyorum.
Yani dışarıya veri vermek değil almak istiyorum. Kısaca ETA'dan verileri excele atıp daha sonrada o dosyadan verileri almak ve excelde kullanmak istiyorum.
Mümkünmüdür, bence çok zor değil gibi ama ben yapamadım bir türlü:)

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Alpi harika ve birazda benim anlayabileceğim gibi olmuş.
Allah sizden razı olsun. İnanın dünden beri bunu arıyordum.
Ayrıca zahmet olmazsa; mesela kaydedeceği sayfamın adı her zaman "ETA" olsa, bunu kodların içinde nasıl yazarım.

Workbooks(Dir(lblDosya.Caption)).Sheets(cbSayfalar.Text).Copy Before:=ThisWorkbook.Sheets(1)

(sizin yaptığınızda devamlı yeni sayfalar açıyor; sayfa1(2) - sayfa1(3)... gibi)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
ThisWorkbook.Sheets(1).name="Yeni İsim"

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Alpi, harcadığınız emeğiniz için çok teşekkür ederim.
çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Afedersiniz ama bu ThisWorkbook.Sheets(1).name="Yeni İsim" kodunda bir problemmi var, çeşitli şekillerde denedim ama istediğim sayfaya kopyalamasını bir türlü yaptıramadım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Private Sub cmdSayfaAl_Click() prosedürüne yazmalısınız
Aşağıdaki gibi.

Kod:
Private Sub cmdSayfaAl_Click()
    Application.DisplayAlerts = False
    If cbSayfalar.ListIndex = -1 Then
        MsgBox "Lütfen önce listeden sayfa seçiniz..."
        Exit Sub
    End If
    Workbooks.Open (lblDosya.Caption)
    Workbooks(Dir(lblDosya.Caption)).Sheets(cbSayfalar.Text).Copy Before:=ThisWorkbook.Sheets(1)
[COLOR=red]    ThisWorkbook.Sheets(1).Name = "Yeni İsim"[/COLOR]
    cbSayfalar.Clear
    lblDosya.Caption = Empty
    Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
hocam ne desem az.mükemmel birşey olmuş.forumda ararken buldum.soru sormadan düşündüğümden daha güzel bir örnek buldum.Allah razı olsun...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
SAYIN ALPİ,
Yukarıda verdiğiniz örnek dosya hakikaten harika
Geçen yine bu forumda bir arkadaşın yorumunu okumuştum.
Hoca olmak kolay değil ve kolay hoca olunmuyor, sizin gibi hocaların ancak elinden öpülür.
Bu forumda sorulan sorular ve verilen cevapları hergün takip etmeye çalışıyorum. Her gün EXCEL ile neler yapılabileceğini daha iyi anlıyorum.
Ayrıca soru soran arkadaşın sorularına sabırla cevap vermenizden dolayı da sizi ayrıca kutlarım.
Başarılar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar bir de benden....gerçekten harika olmuş....