Dışardan veri alan tüm formülleri güncelleme

Arkadaşlar Merhaba,
Sizlerden bir türlü çözüm bulamadığım bir konuda yardım almak istiyorum.

Elimde şu şekilde excel dosyaları var

Analiz.xlsx
Veri1.xlsx
Veri2.xlsx

burada yaptığım şey veri1 ve veri2 deki dosyalardan Analiz excel dosyasına verileri belirli formullerle çekerek hesaplatmak.
Karşılaştığım problem ise şu,
Örneğin veri1 de bir değeri değiştiriyorum, ama bu değişiklik Analiz.xlsx dosyasında değişmiyor, Analiz dosyamda ilgili formüle gelip F2 ile formülü görüp enter yapınca değişiklik oluyor, yüzlerce formule tek tek bu işlem çok uzun sürüyor.

Her hücrede bunu yapmak zorunda kalıyorum, bunun toplu güncellemesi nasıl yapılabilir.Epeyce bir araştırma yaptım F9, CTRL+F9 bunlarbir işe yaramıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum,
Şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Eğer dosyalar açıkken bu işlemi yapıyorsanız güncellemesi gerekir. F2+ENTER yapınca veriler geliyorsa büyük ihtimalle hesaplama yönteminiz manuele ayarlıdır. Bunu otomatik olarak ayarladığınızda her değişiklikte verilerin güncellenmesi gerekir.

Eğer veri dosyalarınız kapalıysa analiz isimli dosyanızı açarken size bağlantıları güncelleştirmek istiyormusunuz diye soru sorması gerekiyor. Evet derseniz bağlantılar güncellenir.

Hesaplama yöntemini otomatik yapmak;
Sol üst köşedeki office simgesine tıklayın. (2007 için)
2010 için "DOSYA" yazısına tıklayın.
Açılan ekranda sol tarafta en altta bulunan "SEÇENEKLER" seçeneğini seçin.
Açılan ekranda "FORMÜLLER" menüsünü açın.
Açılan ekranda hesaplama yöntemini "OTOMATİK" olarak işaretleyip işlemi tamamlayın.