Dizi Formülü Bakiyeleri olan Rakamları Getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Detaylı raporlama alabileceğim program kullanmama rağmen kendimce bir maliyetleri görebilmem için programdan SQL bağlantı ile verileri çekerek Excelde bir raporlama yapmaya çalışıyorum.

Ek'te göndermiş olduğum tabloda da görüldüğü üzere Rapor harici bütün dosyalarım programdan sorgu ile çekiyorum.

Rapor dosyasında ; Cari hesaplar bölümü için gizleyeceğim N sütununda Cari Hesaplar hücresinin yanına Cari kodları ile aratarak

=EĞERHATA(İNDİS(CariKart;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(KAÇINCI(CariKart;CariKod;)*KAÇINCI(KOD(CariKart);KOD(CariKod);));SATIR($1:$100));SATIR(A1)));0)

dizi formülü kullanıp hareket gören carileri getirtiyorum ancak ben sadece bakiyesi olan carilerin gelmesini istiyorum.

N sütununu gizledim ayrıca bilgilendirme amaçlı söylemek istedim.

Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

2017 COSMOBON MALİYET.xlsx - 158 KB

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belgeniz biraz karışık geldi doğrusu.

-- Önce daha evvel de belirttiğim bir konuyu tekrarlayacağım.
AD TANIMLAMALARINDA tüm sütunu kullanmanız, bu tanımlı alanlarda işlem yapacak dizi formüllerinin yavaş çalışmasına neden olur.
İlgili sayfada bir sıra numarası varsa MAK formülü kullanarak, yoksa BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY gibi bir formül kullanarak
her satırında veri olan bir sütun üzerinden ilgili sayfadaki son dolu satırı AD olarak tanımlamanızı,
bunu da =DOLAYLI("Sayfa1!A2:A"&sonsatir) gibi bir formül kullanarak alan için AD TANIMLAMASI yapmanızı öneriyorum.
Böylece arama/sayma işlemi için 1.048.576 satırda işlem yapmak yerine veri alanındaki satır sayısı kadar satırda işlem yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Üstelik bu AD TANIMLAMASI belgenizdeki veri miktarı değiştiğinde de güncellenecektir ve formüllerde değişiklik yapmaya da gerek kalmayacaktır.

-- Sorunuza gelince BAKİYE kontrolünün yapılacağı sayfa/sütun belirtmemişsiniz.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sayın Ömer BARAN,

Öncelikle sorumla ilgilendiğin için ve detaylı açıklama yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Ad Tanımlamalarında tüm sütunu kullandım çünkü sql den çektiğim veriler değişken olduğu için bitiş hücresi belli olmadığı için aslında dediğin gibi yavaşlatmasına sebep oluyor.

Ama hiç bu formülü kullanmadığım için söylediklerinizi yapamadım açıkcası yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca bakiye kontrolü yapacağım dosya CariHareket1 sayfasında BW Sütununda yapabiliriz.

2017 COSMOBON MALİYET.xlsx - 143 KB

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Çok kısa süreliğine bilgisayar başına geçtim.

AD TANIMLAMASI yoluyla alan daraltma işini, zaten satır adeti belli olmadığı için kullanmalısınız.
Uygun olduğumda bakmaya çalışırım.

Sorumu yanlış anlamışsınız.
Bir CARİnin BAKİYE verip vermediğine hangi sayfada hangi sütundaki bilgiye bakılarak karar verilecek?
Yani bir carinin bakiyesi hangi sütunda yazılı veya hangi sütunlardaki bilgiler üzerinden hesaplanabilir?
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Çok kısa süreliğine bilgisayar başına geçtim.

AD TANIMLAMASI yoluyla alan daraltma işini, zaten satır adeti belli olmadığı için kullanmalısınız.
Uygun olduğumda bakmaya çalışırım.

Sorumu yanlış anlamışsınız.
Bir CARİnin BAKİYE verip vermediğine hangi sayfada hangi sütundaki bilgiye bakılarak karar verilecek?
Yani bir carinin bakiyesi hangi sütunda yazılı veya hangi sütunlardaki bilgiler üzerinden hesaplanabilir?
.
Gizlemiş olduğum N sütununa ben dizi formülü hareket görenlerin cari kodlarını getirttim. Gizlemiş olduğum N Sütununda ki gelen kodlara göre Cari Kart sayfasından Cari isimlerini getirttim. Borç - Alacak rakamlarını ise Cari kodlarına göre ;

Borç Bakiyesini, Cari Hareket1 sayfasında ki AF sütunundan Alacak bakiyesini de AG sütunundan alarak getirttim. QSL ile çektiğim veride bakiye sütunu olmadığı için Rapor kısmında Manuel çıkarma işlemi yaptım

Şu anda alacağımız rakamlar Carihareket 1 sayfasında ve en son gönderdiğim dosyada BW sütununda var.

Umarım daha iyi anlatabildim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=CariHareket_1!$BW$2:$BW$20002

aralığını, carikod_bw adı ile tanımlayın.

N19: (yazıp alt hücrelere kopyalayın)

Dizi formülüdür.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(CariKart;KÜÇÜK(EĞER(ETOPLA(CariKod;CariKart;carikod_bw)<>0
 ;SATIR(CariKart)-1);SATIRSAY($N$19:N19)));0)
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Merhaba,

=CariHareket_1!$BW$2:$BW$20002

aralığını, carikod_bw adı ile tanımlayın.

N19: (yazıp alt hücrelere kopyalayın)

Dizi formülüdür.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(CariKart;KÜÇÜK(EĞER(ETOPLA(CariKod;CariKart;carikod_bw)<>0
 ;SATIR(CariKart)-1);SATIRSAY($N$19:N19)));0)
.
Sevgili Ömer,

Çok teşekkür ederim. Ellerine yüreğine sağlık. İşimi gördü sanırım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Sevgili Ömer,

Bir şey daha sormak istiyorum. Göndermiş olduğum tabloda gizli b sütunu var ben orada Cari hareketlerde kullandığım formülü kullandım. Bu senin cari hareketler için yaptığın formülü oraya da kullanabilir miyiz?

Tekrardan b sütununu inceleyebilir misin acaba?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aynı şekilde bakiyesi sıfır olanlar hariç mi listeleme olacak?
Masraf Hareketleri sayfasında bakiye sütununu göremedim.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
Aynı şekilde bakiyesi sıfır olanlar hariç mi listeleme olacak?
Masraf Hareketleri sayfasında bakiye sütununu göremedim.

.
Sayın Ömer,

Öncelikle teşekkür ederim. Onda bakiye olmayacak zaten Masraf olduğu için hep Borç verecek. Sonradan benim kafama dank etti.

Herhangi bir uygulama yapmamıza gerek yok.

Tekrardan emeğine yüreğine sağlık. Sayenizde güzel tablolar yapmaya çalışıyoruz.