Dizi Formülü ile Karşılaştırma

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar,

Ekli excel tablosunda Liste-1 ve Liste-2 de stok kodarı var ve bu iki sütundaki kodları birbirleri ile karşılaştırıyorum, Örneğin Liste-2 deki bir kod Liste-1 de varmı gibi kırmızı sütundaki bilgileri dizi formülü ile getirtmek mümkün müdür? Ben yapmaya çalıştım ancak yapamadım. Yardımcı olmanızı rica ederim. Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
KAÇINCI ile satır no tespiti

Merhaba;
E3 hücresine;
=KAÇINCI(C3;A:A;0)

F3 hücresine;
=KAÇINCI(A3;C:C;0)

Formüllerini uygulayarak aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Merhabalar

Merhabalar,
Sanırım bu işlemi dizi formülü ile yapmak mümkün olmadığı ya da mantıksız olacağı için kaçıncı formülünü kullanıyorsunuz diye düşünüyorum.
Cevap için çok teşekkürler, iyi günler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Çözüm için normal fonksiyonlar yetiyorsa dizi formül ile çözüm istemenizin bir amacı olmalıdır.

Yoksa farklı yollardan karşılaştırmalar yapılabilir.

Mustafa bey size en sade çözüm yolunu sunmuş.

Ek olarak Liste-1 ve Liste-2 deki kodlar aynı ise "F" sütunundaki isteğiniz banabiraz anlamsız geldi.

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Merhabalar

Korhan bey merhabalar,

Liste-1 muhasebe programındaki stok kodları, Liste-2 Depodaki stok sayım liste kodlarıdır, Şöyleki; Depo aylık olarak stok sayımlarını Stok kodu ve miktarlarlarını excelde liste yaparak bana yani muhasebeye gönderiyor, bende muhasebe programından almış olduğum stok raporu ile deponun sayım raporunu excelde karşılaştırıyorum, benim stok sayım listemdeki herhangi bir stok kodu depodaki listede yoksa bu stoğu saymamışsınız diye depo sorumlusunu uyarıyorum, veya bunun tam tersi , depoda var gözüken stok benim listede yok ise bunun araştırılması gerekiyor (Örneğin; müşteriye satılan mal ile satış faturasındaki stok kodu farklı olup hatalı ürün gidebiliyor müşteriye) ve binlerce stok var tabiki, stok sayım farklarını bulmam için sürede çok kısıtlı olduğu için hemen sonuçlandırmam gerekiyor, yani çift taraflı kontrol yapmam gerekiyor, bu sebepten ötürü iki veriyi karşılaştırabileceğim başka yöntemler var mı merak ediyorum, dizi formüllerini yeni öğreniyorum, bu konuda işime yarar mı merak ettiiğimden sormak istedim. Cevabınız için ve ilgiliz için çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhabalar,
  • A2:A6 arasına Liste1,
  • B2:B6 arasına Liste2,
  • C2 hücresine formül,

girişlerini yaparak deneyiniz.
Kod:
=İNDİS(A$2:B$6;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(A$2:B$6;A$2:B$6)=1;
  SATIR(A$2:A$6)-1);SATIR(C1));YUVARLA(MOD( 
    KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(A$2:B$6;A$2:B$6)=1;
  SATIR(A$2:A$6)+SÜTUN(A$2:B$6)/100);
SATIR(C1));1)*100;))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Formül Liste1'de olup Liste2'de olmayanları ve Liste2'de olup Liste1'de olmayanları listeleyecektir.

Saygılar,
Şeşen

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Cevap için çok teşekkürler. İyi çalışmalar...