Döngüsel Başvuru Problemi

Excel Vers. ve Dili
2007
Excelde bir sorum olacak, sorum aşağıdaki tablo üzerinden olacak.

Şimdi arkadaşlar gördüğünüz gibi Lira yazan sütunda 10 yazıyor, NET yazan sütünda ise 50 yazıyor
NET yazan sütunların hepsine =ÇARPIM(A$2*5) formülünü uyguladım yani 5 ile çarptım. TOPLAM
sütununda ise NET sütunundaki tüm değerleri bir önceki hücreleriyle =TOPLA(B$2:B3) formülü ile
toplattım, SAYISAL sütununda ise Lira sütununda yazan sayıyı 2 ye böldürdüm =BÖLÜM(A$2;2) formülü ile,
soruma gelecek olursak, ŞİMDİ sütununa 20 nin katları(20,40,60 vs) yazıldığında TOPLAM sütunundan
yazılan o sayıyı düşecek ve SAYISAL sütununa 2 ekleyecek NET sütununa ise 7 ekleyecek. Aynı zamanda
GİDER sütunana ise herhangibir sayı yazıldığında o sayıyı TOPLAM sütunundan düşecek(GİDER sütunun
hangi satıra yazılmışsa sayı TOLAM sütunun o satırdan itibaren olan yerine kadar tüm sayıları düşecek).

http://s3.dosya.tc/server3/2VD10L/_ablon.xlsx.html

Asıl problemim döngüsel başvuruda sürekli olarak takılmam, bir türlü aşmayı başaramadım, formülün yazılı olduğu hücrede başka bir işlem daha gerçekleştireceğimden döngüsel başvuru hatasıyla karşılaşıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

TOPLAM sütununda D2 hücresine =(D2-C2) yazıldığından döngüsel başvuru problemi çıkıyor bunu aşamadım. Aynı hücreyi kullanmadan başka bir şekli varmı çıkarma işleminin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Belirttiğiniz adres açılmadığı için dosyanıza ulaşılamıyor. Dosyanızı foruma ekleyebilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkürler 4DUVAR