doğrulama ve düşey arama

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sayın forum yöneticileri ve diğer arkadaşlar paylaşımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.veri doğrulama ve düşey arama ile ilgli üç sorum var sorularım ekli dosyada yardımcı olursanız sevinirim . şimdiden teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Dosyanızı inceledim. Aslında sorunlarınızın çözümleride dosyanızda.
Öncelikle acizane tavsiyem;
Sabit verilerinizi her biri bir sütuna gelecek şekilde bir sayfaya toplamanız,
Bu sabitleri kullanacaksanız (ki kullanıyorsunuz) bu hücreleri tanımlamanız
bu 2 işlemi yaparsanız diğerleri kolay
1.sorunuz için;
=İNDİS('iş çeşitleri'!A:AA;2;KAÇINCI(hesaplama!BL14;'iş çeşitleri'!A1:AA1;0))
2.ve 3.sorularınız eşdeğer
Tabloda sadece 2 alan isimlendirip örnekledim inceleyin. Takılırsanız bildiğim kadar yardımcı olurum. Ama sabitleri bir sayfada toplarsanız verilerinizi güncelemek çok daha kolaylaşır.
Not: veri doğrulama ile değişken adres tanımlamak için listenin isimlendirilip =dolaylı(adres) şeklinde yazılması yeterli
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
ayrı konu açmadan arkadaşlar şu sorunuma bir yardım

cuma gün yardım almama rağmen bu arada komutan63 ve yardımcı olan diğer arkadaşlara çok teşekkürler aynı şeyleri kendi bilgisayarımdaki forma uyguladım olmadı hepsini açıkladım arkadaşlar bir ilgilenirseniz sevinirim
şimdi arkadaşlar ekteki örnek dosyada ONAY sayfasındaki bütçe kodunu seçtiğim zaman yanındaki sütunda bulunan bütçe tertibindeki aynı sıradaki veri gelsin mesela ben 4 sıradaki 150-43123-04 ü seçtiğmde Bütçe tertibinde yiyecek malzemeleri alım giderleri çıksın aynı şey TAHAKKUK SAYFASINDADA GEÇERLİ arkadaşlar zaten dosyayı açınca anlıyacaksınız

Excel Vers. ve Dili
ofis 2007 türkçe
yokmu cevap yazan arkadaş bu probleme

bunu okuyan arkadaşlar şu ekte gönderilen dosyadaki veri doğrulaması yapılmış iki sütundaki verileri nasıl birini secince diğerinin aynı sırasındaki veri gelecek sorusu ve sorununa cevap yazıp şu muzdarip excel kullanıcısını sevindirecek arkadaş a çok teşekkürler :yardim:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.lar
Örnek dosyanızda herhangi bir açıklama göremedim. Güncellemeye açık bir dosya yapısı için sabitleri tuttuğunuz sayfada her değişken için bir sütun kullanırsanız verileri güncelleme, farklı yerlerde kullanma açısından daha esnek bir yapı kazanmış olacaktır.
Veri doğrulama ile açılır liste elde etme 3 şekilde (benim bildiğim) olabilir.
1.si Veri/doğrulama/liste seçeneğinde
ali;veli;selami;vs yazarak
2.si Veri/doğrulama/liste seçeneğinde
=a1:a10 yazarak
3.sü
öncelikle listenin olduğu alanı isimlendirin
daha sonra
Veri/doğrulama/liste seçeneğinde
=dolaylı(adres) yapın
ve örnek dosyayı inceleyin.
iyi çalışmalar.